La Şcoala Coresi din Târgovişte au fost aprobate şase clase pregătitoare

Date:

scoala coresiS-a finalizat prima etapă a înscrierilor la clasa pregătitoare, iar pentru anul şcolar următor, IŞJ Dâmboviţa a aprobat 6 clase pregătitoare pentru Şcoala „Coresi” şi 5 pentru Şcoala „I. Al. Brătescu Voineşti”. Inspectorul şcolar general Sorin Ion spune că, aşa cum se întâmplă de fiecare dată, deşi, potrivit recensământului, se centralizează un anumit număr de copii ce urmează să fie înscrişi la şcolile respective, după prima etapă, s-a triplat numărul acestora.
„La Coresi, recensământul arăta 56 de copii în zonă. Dacă sunt 56, noi am alocat 75 de locuri, că nu poţi să aloci doar 50. Am alocat trei clase. După prima etapă, am avut 156 de cereri, dintre care 151 din circumscripţie. Dacă ar fi să o luăm logic, nici nu ar trebui să ne supărăm. Fiecare vrea ce e mai bun pentru copilul lui. Dar trebuie să ne gândim până unde merge legalitatea şi noi am informat Serviciul Public pentru Evidenţa Persoanelor. Cert este că pe noi legea ne obligă ca atunci când un elev are domiciliul şi nu se spune domiciliu sau reşedinţă. Stă acolo, deci trebuie să-i oferim loc. Drept urmare, la Şcoala 5 oferisem iniţial trei clase. Le-am dat acum şase. La Şcoala 2 oferisem patru clase. Le-am mai dat şi lor una, deci cinci” a declarat prof. Sorin Ion, inspector şcolar general.
Şi la Colegiul Naţional Constantin Cantacuzino se pare că sunt multe cereri pentru clasa pregătitoare, motiv pentru care şi acolo vor fi patru clase. Inspectorii şcolari spun că, deşi este un lucru bun faptul că sunt atât de solicitate, pentru şcolile respective, suprasolicitarea aduce şi neajunsuri.
„Pe de o parte, e îmbucurător pentru acele şcoli că sunt atât de căutate. În acelaşi, timp, tot pentru acele şcoli e un coşmar, pentru că nu avem spaţii, clasele sunt supraaglomerate, de la pregătitoare, până la clasa a VIII-a” a mai declarat prof. Sorin Ion, inspector şcolar general.
Se pare că supraaglomerarea acestor şcoli va duce la desfăşurarea cursurilor în două schimburi. De asemenea, de pe urma acestei supraaglomerări a unor şcoli din oraş au de suferit şcolile din jurul municipiului Târgovişte, care au rămas fără elevi la clasa pregătitoare. Un exemplu oferit de inspectori este Şcoala Teiş. Inspectorii mai spun că este un trend printre părinţi că şcolile din oraş sunt mai bune, motiv pentru care aceştia îşi fac mutaţia domiciliului şi îşi duc copiii la unităţi de învăţământ din oraşe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...