Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa i-au fost alocaţi 275.306 lei pentru retipărirea manualelor

Date:

inspectoratul scolarStocurile manualelor şcolare pentru învăţământul preuniversitar vor fi completate, după ce Ministerul Educaţiei a alocat inspectoratelor aproximativ 11.000.000 de lei pentru retipărirea cărţilor necesare elevilor în anul şcolar 2016-2017.
Suma de 11.000.000 de lei a fost alocată inspectoratelor din ţară pentru retipărirea manualelor pentru elevi. Cei mai mulţi bani au ajuns la Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti – 800.000 de lei, Inspectoratul Şcolar din Iaşi – 500.000 de lei, Inspectoratul Şcolar Suceava – 400.000 de lei. Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa i-au fost alocaţi 275.306 lei.
„În procesul de completare a stocurilor de manuale şcolare, prin retipăriri, fiecare unitate de învăţământ respectă, cu prioritate, următoarele criterii de selecţionare a manualelor şcolare ce urmează a fi achiziţionate: înlocuirea manualelor şcolare aflate în stadiu avansat de uzură; retipărirea manualelor şcolare pentru învăţământul gimnazial la disciplinele limba şi literatură română, matematică, limba şi literatură maternă (pentru clasele care studiază în limbi materne); asigurarea manualelor şcolare care nu fac obiectul recartărilor”, potrivit ordinului de ministru.
Fondurile sunt alocate pentru clasele V-X, fiecare inspectorat urmând să beneficieze de ele în proporţie de cel mult 15 la sută din totalul elevilor înscrişi, precum şi pentru elevii cu deficienţe de vedere.
Ordinul mai stabileşte şi anumite criterii de selecţionare a manualelor şcolare ce urmează a fi achiziţionare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...