MORENARUL ANDREI IVAN A JUCAT CONTRA SPANIEI

Date:

andei ivanEchipele naţionale de fotbal ale României şi Spaniei au terminat la egalitate, 0-0, duminică seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, într-un meci amical în cadrul pregătirilor pentru participarea celor două formaţii la EURO 2016.
România a reuşit un rezultat mai mult decât onorabil în faţa campioanei europene, după o prestaţie mult mai bună decât în meciul cu Lituania. Din meciul de la Giurgiu în echipa de start pentru meciul de la Cluj sau regăsit doar patru jucători, Chiricheş, Filip, Pintilii şi Stancu.
După un debut mai timid de meci, România a avut prima ocazie notabilă în min. 7, când Popa a şutat de la 22 metri, puţin pe lângă poartă.
Spania a avut apoi două şanse mari de gol: mai întâi Alcacer a scăpat singur spre poartă (8), dar Tătăruşanu a ieşit salvator, iar apoi portarul Fiorentinei a scos de sub transversală mingea trimisă cu capul de Pique (10). Tătăruşanu a fost providenţial şi în situaţie de unu la unu cu Pedro (11).
Tricolorii au prins tot mai mult curaj şi, la un atac prelungit (15), Casillas a boxat şutul lui Stanciu, iar reluarea lui Popa a fost respinsă de un fundaş.
Până la pauză, campionii europeni au mai avut doar o situaţie demnă de menţionat, un şut din afara careului al lui Nolito (19), reţinut de Tătăruşanu.
Echipa României a jucat cu determinare şi a reuşit să îşi creeze mai multe situaţii periculoase la poarta lui Casillas. Portarul lui Porto a boxat şutul-centrare al lui Săpunaru (24), iar Hoban a reluat peste poartă.
Casillas a fost la post şi în min. 28, când Stanciu a expediat un şut bun din unghi. Decarul stelist a fost în prim plan şi în min. 32, când şutul său a fost deviat în corner de Pique, iar un minut mai târziu Casillas a respins de la colţ şutul din voleu al aceluiaşi Stanciu. Perioada bună a tricolorilor a continuat, iar un şut al lui Andone a fost blocat de apărarea iberică (34).
Repriza a doua a început cu o mare oportunitate pentru Spania, dar Pique l-a luat la ţintă pe Tătăruşanu (47). Contră periculoasă România, în doi, Stanciu şi Andone, dar ultimul a tras pe lângă poartă (56).
Meciul a mai pierdut din ritm, echipele nu au mai reuşit faze periculoase de poartă, cele mai interesante fiind şutul-cen-trare al luiTorje (82) şi şutul pe lângă al lui Morata (83).
Spaniolii au dat emoţii celor circa 30.000 de spectatori la ultima fază, dar Chiricheş a degajat salvator din faţa porţii goale.
Cel mai bun jucător al meciului a fost declarat Stanciu.
Pentru a treia oară în istorie tricolorii au jucat un meci la Cluj-Napoca. Precedentul a fost în 2008, o înfrângere cu 0-3 în faţa Lituaniei, în preliminariile Campionatului Mondial 2010, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.
Ultima întâlnire cu Spania a avut loc în 2006, la Cadiz. România s-a impus atunci, tot într-un joc amical, cu 1-0, datorită golului marcat de Ciprian Marica. Palmaresul contra ibericilor este echilibrat: 5 victorii, 6 egaluri şi 5 eşecuri.
Partida a fost precedată de un moment de reculegere în memoria fostului mare fotbalist olandez Johan Cruyff.
Meciul dintre selecţionatele României şi Spaniei s-a disputat în beneficiul Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE). Banii strânşi cu această ocazie vor fi destinaţi susţinerii financiare a jucătorilor din eşaloanele inferioare ale campionatului Spaniei, sub diverse forme (burse, subvenţii, ajutoare etc) şi va reprezenta o dovadă de solidaritate din partea ambelor echipe faţă de fotbalul mai modest.
România – Spania 0-0
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 30.000 spectatori, meci amical Arbitru: Ruddy Bouquet; arbitri asistenţi: Guillaume Debart, Philippe Jeanne (toţi din Franţa); arbitru de rezervă: Istvan Kovacs (România). Cartonaşe galbene: Popa (45), Jordi Alba (70), Isco (73).
România: 12. Ciprian Tătăruşanu – 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheş (cpt), 21. Dragoş Grigore, 3. Steliano Filip – 8. Mihai Pintilii (14. Adrian Ropotan, 90+1), 5. Ovidiu Hoban – 7. Adrian Popa (11. Gabriel Torje, 61), 10. Nicolae Stanciu (17. Lucian Sânmărtean, 85), 19. Bogdan Stancu (25. Andrei Ivan, 66) – 9. Florin Andone (24. Raul Rusescu, 74). Selecţioner: Anghel iordănescu. Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung – 2. Alexandru Măţel, 4. Cosmin Moţi,
13. Claudiu Keşeru, 15. Valerică Găman, 18. loan Hora, 20. Florin Tănase, 26. Alin Toşca.
Spania: 1. Iker Casillas (cpt) -19. Mario Gaspar, 3. Gerard Piqué (17. Nacho, 52), 4. Marc Bartra, 18. Jordi Alba – 8. Koke, 25. Sergi Roberto (10. Cesc Fabregas, 60) – 11. Pedro Rodriguez (13. Juan Mata, 67), 21. David Silva (7. Alvaro Morata, 79), 24. Nolito (22. Isco,
46) – 9. Paco Alcacer (20. Aritz Aduriz, 60). Selecţioner: Vicente Del Bosque.
Rezerve neutilizate: 12. David De Gea, 23. Sergio Rico, – 2. César Azpilicueta, 6. San José,
14. Thiago Alcantara, 16. Juanfran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

De ce fabricarea lumânărilor acasă este o alternativă interesantă la alte activități?

Într-o lume dominată de tehnologie și ritm alert, găsirea...

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...