S-a dat startul pentru Bac-ul 2016. Au început înscrierile

Date:

bacPentru absolvenţii claselor a XII-a, 30 mai a fost prima zi în care se depun cereri de înscriere pentru susţinerea examenului de Bacalaureat. Înscrierile se fac atât pentru absolvenţii din anul şcolar 20151016, cât şi pentru cei din perioadele anterioare, care nu au promovat acest examen.
Potrivit Metodologiei de examen, înscrierea se face pe fişă-tip informatizată la sediile liceelor pe care candidaţii le-au absolvit. Pentru candidaţii din seria curentă, profesorii diriginţi întocmesc tabele de înscriere la prima sesiune de bacalaureat, în conformitate cu evidenţele din licee. Elevii români care au studiat în străinătate se pot înscrie la examenul de bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale prin Centrul Naţional de Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.
Cererile de înscriere au fost depuse până pe data de 3 iunie. Începând cu data de 13 iunie şi până pe 8 iulie, absolvenţii vor susţine probele orale de evaluare a competenţelor: lingvistice în limba română, în cea maternă, digitale, într-o limbă străină. Probele scrise ale bacalaureatului vor debuta pe 4 iulie, cu proba la Limba şi literatura română (proba E)a), pe 5 iulie -proba la limba maternă (proba E)b), pe 6 iulie -proba obligatorie a profilului (proba E)c), iar pe 8 iulie -proba la alegere a profilului şi specializării (proba E)d). Prima afişare a rezultatelor va avea loc pe data de 12 iulie până la ora 16.00, după care, în intervalul 16.0020.00, vor putea fi depuse contestaţii. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 16 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...