Cupa României – faza judeţeană; Finale Revoltă în careul lui Curiman Flacăra Moreni – Recolta Gura Şuţii 3-0 (1-0)

Date:

cupa romanieiStadionul Comunal din Aninoasa, teren bun, timp călduros, spectatori 400.
Au marcat: Iliescu (min. 23), Drăgan (71), Cârnaru (77). Şuturi spre poartă 14-4, pe spaţiul porţii 8-2, cor-nere 11-5.
Au arbitrat: Cristi Catană 5-Aron Pitiş 6,5, Costinel Neagu (toţi din Târgovişte).
Observator AJF: Emil Tudor (Târgovişte).
Cartonaşe galbene: Guţă, V. Preda, M. Plăcintă, Acasandrei, L. Plăcintă-A. Stoica, Petruţiu, C. Ion, Curiman.
Flacăra: Panaite 5,5 (cpt)-Acasandrei 6,5 (77-Mocanu 5,5), A. Pârvu 6,5, Timofte 6,5, Palamarin 6,5-Drăgan 7, L. Plăcintă 6, M. Plăcintă 6,5, V. Preda 5,5 (69-Cârnaru 7), Guţă 5,5 (55-A. Negrea 6,5) – Iliescu 6,5. Rezerve neutilizate: Halcu-D. Matei, Andrei.
Antrenori: Gabi Paraschiv, Vasile Petre, George Preda.
Recolta: Curiman 5,5-Cl. Stan 5,5, I. Radu 6,5, M. Dragne 6, Brânzaru 5 (72-Călin 6,5) – Manea 6,5, Petruţiu 6,5 (cpt), Olteanu 5 (46-Rotaru 5), C. Ion 5,5, Motolici 6 (54-Pârvu 6) – A. Stoica 6 (77-Barbu). Rezerve neutilizate: V. Niculae – Vasiliu.
Antrenor: Victor Niculae.
Flacăra a venit ciufulită de la Gura Şuţii în etapa a 32-a, într-un meci cu scandal (aşa a fost şi în tur la Moreni) şi vroia o răzbunare cu multe goluri în finala Cupei. Apăsa peste meci şi suspiciunea că asistenţii Aron Pitiş şi Costinel Neagu nu-şi văd de treabă şi că au fost cu o zi înainte la Gura Şuţii, fiind oamenii de încredere ai lui Titel Dinu. Misiune de gradul zero
Pentru Flacăra, campioana judeţului, câştigarea finalei era misiune de gradul zero. încă de la început, echipa de pe malurile Cricovului Dulce s-a urcat direct peste fragilul adversar, căutând să nu lase niciun moment de linişte pentru trupa lui Titel Dinu. Chiar în minutul 3, Iliescu a şutat din 7 m în Curiman, iar Drăgan a reluat pe lângă poartă. Ratări mari!
Echipa dintre sonde şi-a continuat ofensiva. A stat în avanposturi sufocând echipa din Gura Şuţii. Guţă (12) nu-l poate dobândi pe Curiman. în min. 14, Iliescu a cerut un penalti la un atac al lui I. Radu, dar arbitrul Cristi Catană a lăsat jocul să continue (?!)
Atacul Flacărei presează careul advers. în min. 23, Drăgan centrează înşelător portarul Curiman scapă balonul (parcă a avut mănuşi de box în mâini) şi Iliescu pe fază introduce balonul în „sfori”, 1-0.
„Războinicii” puteau egala
După marcarea golului, more-narii s-au relaxat. N-au mai fost concentraţi. în min. 28, Alex Stoica a profitat de ieşirea hazardată a lui Panaite (prea agitat), a trimis balonul pe lângă acesta, dar de pe linia porţii a respins fundaşul Acasandrei.
Până la sfârşitul primei reprize am mai consemnat ocazia irosită de M. Plăcintă la cornerul executat de Drăgan. Trebuie spus că în min. 42 Stoica a fost iertat de o eliminare după un fault de cartonaş galben şi mai avea unul luat în minutul 27.
Drăgan dublează scorul
în repriza secundă condiţia fizică i-a trădat pe „Războinicii” din Gura Şuţii şi aceştia au fost lipsiţi de prospeţime. Ocaziile de gol au fost la poarta lui Curiman. Au ratat: M. Plăcintă (65), Drăgan (70), Acasandrei (70).
Flacăra a devenit sigură şi consistentă. Drăgan (71) a trecut uşor de Brânzaru, a intrat în centru, a şutat cu stângul la colţul lung şi a bătut plasa porţii apărate de Curiman, 2-0.
Cărnaru urcă scorul la 3-0
Recolta n-a mai contat în atac. Nu a avut nicio acţiune frontală, niciun dribling care să scoată adversarul din joc. A preferat o defensivă agresivă. Nu a avut suflu în min. 77, a fost iarăşi revoltă în careul lui Curiman. Drăgan la găsit cu o minge isteaţă pe Cârnaru care a urcat scorul la 3-0. Lui C. Ion şi Rotaru li s-au rărit oxigenul din plămâni.
M. Plăcintă (79) la mai marcat pe Curiman cu un şut de la 30 m. Apoi, Cristi Catană (90+1) l-a iertat pe Petruţiu de eliminare, iar Curiman (84) era să-i tragă o corecţie corporală lui M. Plăcintă prea arţăgos şi recalcitrant.
înjurături, fluierături, cuvinte deocheate…
Ca şi înainte de începerea jocului şi după meci, Recolta şi-a revendicat porţia de îmjurături, fluierături şi cuvinte deocheate. Cel mai vizat a fost Ion „Doacă” Constantin. Nici antrenorul Victor Niculae nu a scăpat „alintat”. Şi galeria din Gura Şuţii a ripostat, dar mai moale. Aceste „dulcegării” au fost suficiente pentru a crăpa atmosfera în tribune. Bine că nu au fost incidente.
Premierea nu a avut nici un fel de fast. A fost făcută de preşedintele AJF Dâmboviţa, Emil Tudor.
Jucătorul finalei, Drăgan. (A.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...