Idei inovatoare pentru economia circulară

Date:

idei inovatoareComisia Europeană a lansat Innovation deals, o nouă schemă-pilot pentru sprijinirea ideilor inovatoare din domeniul mediului. Ea va încerca să găsească soluţii optime pentru ca acestea să ajungă pe piaţă cât mai rapid, fără a fi împiedicate de reglementările în domeniu.
Toţi cei ce au în vedere proiecte ce ar putea contribui în mod esenţial la planul de acţiune pentru economia circulară au fost invitaţi să îşi exprime interesul. Proiectele selectate vor beneficia de acces la un cadru de cooperare strânsă, ce reuneşte organisme de reglementare naţionale, locale şi europene. Astfel, cerinţele de reglementare nu vor constitui o piedică în implementare. Termenul-limită pentru exprimarea interesului este 15 septembrie 2016.
Orice inovator sau grup de inovatori care doreşte să introducă un produs sau serviciu din sfera economiei circulare pe piaţă poate participa la schema-pilot, trecând în revistă obstacolele de natură juridică cu care se confruntă.
Comisia va clasifica propunerile pe bază de criterii clar definite şi va selecta un număr maxim de 5 proiecte pentru participarea în program. Implementarea lor va demara în ianuarie 2017. Proiectele nu beneficiază de finanţare, ele bazân-du-se pe un model practic de cooperare.
Interpretările diferite şi/sau modurile de transpunere a legislaţiei naţionale, locale şi UE, precum şi ritmul rapid de inovare, au condus la politici şi cadre legislative care nu sprijină întotdeauna în mod adecvat inovaţiile şi adoptarea lor pe piaţă. Iniţiativa Innovation deals, introdusă în Pachetul pentru o economie circulară adoptat de Comisia Europeană în decembrie 2015, are scopul de a ajuta la rezolvarea acestei probleme, fără a submina în vreun fel obiectivele de mediu stabilite de comun acord. Pachetul include un plan de acţiune, ce stabileşte un program concret şi ambiţios de măsuri care acoperă întregul ciclu: de la producţie şi consum la gestionarea deşeurilor şi piaţa pentru materiile prime secundare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...