280 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat la şomaj, pentru a primi indemnizaţia de 250 de lei lunar

Date:

cezar dincaÎn cadrul unei conferinţe de presă organizată miercuri de către AJOFM Dâmboviţa, au fost prezentate activităţile derulate de instituţie în primele şase luni ale acestui an, situaţia locurilor de muncă, a cursurilor de calificare, a ratei şomajului şi a burselor locurilor de muncă organizate în tot judeţul.
Cezar Dincă, directorul adjunct al instituţiei, a ţinut să precizeze că locuri de muncă în judeţul nostru sunt destule, marii angajatori din judeţ oferind tot ce au disponibil, doar că acestea nu sunt ocupate, pentru că şomerii nu se grăbesc să îşi arate interesul pentru oferta angajatorilor.
Aşa se face că Arctic Găeşti a oferit la ultima bursă a locurilor de muncă 150 de posturi, pe perioadă determinată, ca şi operator bandă, fără condiţii de studii sau de vechime, cu salariu, bonuri de masă şi transport, pentru care nu s-au arătat interesaţi prea mulţi. De asemenea, două firme de cablaje, una la intrarea în Ploieşti şi una din Piteşti, au oferit acelaşi număr locuri de muncă, însă, la fel, fără succes.
La finele lunii rata şomajului înregistrată de AJOFM Dâmboviţa, în rândul şomerilor înregistraţi în baza de date a instituţiei era de 6,26% , însă se aşteaptă o uşoară creştere a acesteia în această vară, când vor absolvi liceul şi facultatea mii de tineri, care, din experienţa anilor trecuţi, se vor înregistra la AJOFM.
Deja, 280 de absolvenţi de liceu s-au înregistrat la şomaj, pentru a primi indemnizaţia de 250 de lei lunar. Asta înseamnă că tinerii respectivi nu vor susţine examenul de Bacalaureat, deci nu vor merge la facultate ci vor rămâne şomeri până când vor reuşi să se angajeze.
în acelaşi timp, AJOFM Dâmboviţa continuă să organizeze cursuri de calificare, dar nici aici nu vin persoane suficiente, dormice de recalificare şi reorientare profesională pentru a ocupa un nou job.
De asemenea, instituţia îi informează pe şomeri pe site-ul instituţiei că ţările din spaţiul UE oferă 1386 de locuri de muncă în diferite domenii. Dintre aceştia, cele mai multe sunt pentru şomerii necalificaţi. În judeţ, situaţia este una modestă în ceea ce priveşte oferta permanentă a locurilor de muncă. Mai ales în ceea ce îi priveşte pe cei cu studii superioare, care au doar 29 de locuri pentru care pot opta. Mai sunt oferite 259 pentru persoanele calificate în diferite meserii şi 46 pentru muncitori necalificaţi.
De reţinut este şi faptul că angajatorii care încadrează în muncă pe perioada verii elevi primesc lunar pentru aceştia 250 de lei din partea statului. De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată absolvenţi de liceu sau studii superioare primesc subvenţii cu o valoare cuprinsă între 500 şi 750 de lei. În plus, cei care se angajează la o distanţă de peste 50 de kilometri de casă primesc prime de mobilitate. La fel şi dacă îşi schimbă domiciliul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...