Absolvenţii de liceu şi facultate primesc stimulente financiare dacă se angajează

Date:

eleviAgenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat că, în 2016, vor primi stimulente financiare la cerere şi absolvenţii de liceu şi absolvenţii de facultate.
Conform legii privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, absolvenţii de liceu şi de facultate care se angajează vor primi în acest an stimulente financiare la cerere.
Concret, ANOFM a anunţat că prima de încadrare pe piaţa muncii este de 500 de lei, atât pentru absolvenţii de liceu, cât şi pentru cei care au terminat facu-tatea.
„În cazul în care încadrarea în muncă a absolvenţilor are loc în perioada în care este acordată indemnizaţie de şomaj, angajatul primeşte o sumă lunară egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu ar fi avut loc încadrarea în muncă”, se arată în comunicatul ANOFM.
În plus, absolvenţii care se angajează la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu vor beneficia de o prima de încadrare doar dacă este şi beneficiar de indemnizaţie de şomaj.
Pentru cazul în care absolvenţii îşi găsesc un loc de muncă în altă localitate şi sunt nevoiţi să îşi schimbe domiciliul stabil se va acordă, de asemenea, o primă de instalare, doar dacă sunt şi beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj.
Avantaje au şi angajatorii care încadrează în muncă absolvenţi în interval de 12 luni de la absolvire, deoarece ei vor primi subvenţii:
– 500 de lei lunar pentru absolvenţii învăţământului profesional
– 600 de lei lunar pentru absolvenţii de liceu, cu sau fără bacalaureat, cât şi absolvenţilor de studii superioare fără examen de licenţă
– 750 de lei lunar pentru pentru absolvenţii de studii superioare cu licenţă
Subvenţia se acordă pe o perioadă de 12 luni, iar angajatorul trebuie să menţină raporturile de muncă sau de serviciu timp de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...