Deputatul PDL – Elena Udrea, după plecarea lui Stănişoară: PDL „are nevoie (…) de oameni puternici, capabili să-şi asume cu adevărat lupta cu USL”

Date:

elena udreaPDL trece printr-o gravă criză de loialitate pusă în evidenţă de plecarea unor membri cu greutate în structurile decizionale ale partidului. Ar mai pleca şi alţii, dar poartă stigmatul guvernării Boc. Miercuri, Sorin Frunzăverde, fost preşedinte reales al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, fost ministru al Apărării Naţionale, fost membru al Parlamentului European, fost PDL-ist de bază al partidului lui Traian Băsescu, actualmente vicepreşedintele PNL, declara c-a fost printre cei ce au contribuit la trecerea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL şi că este de aşteptat să mai abă loc şi alte plecări din PDL, spunând printre altele: „Vom continua acest demers de construire a unei foarte puternice grupări de dreapta în PNL. Partidul e deschis unor asemenea demersuri, întelege să grupeze oameni politici de valoare. Da, vor mai fi veniri”. în ziua următoare, referitor la plecarea lui Stănişoară din PDL şi aderarea sa la PNL, au fost date diverse declaraţii ce exprimau diferite puncte de vedere.
Astfel, europarlamen-tarul Cristian Preda, fost prim-vicepreşedinte al PDL, afirma: „Această plecare arată lipsa de autoritate a preşedintelui Blaga. Preşedintele Blaga a insistat să-l numească pe Stănişoară liderul deputaţilor şi plecarea acestuia nu face decât să arate cât de slabă este autoritatea pe care Blaga o exercită asupra partidului. Şi, din nefericire, sunt posibile şi alte plecări. Acestea sunt efectele amânării cu două luni a unei analize referitoare la rezultatul alegerilor din 9 decembrie”. Ironică, Elena Băsescu, eurodeputat PDL, posta un mesaj pe contul său de Twitter, referitor la afirmaţia lui Vasile Blaga că a fost şi va fi un preşedinte care uneşte şi nu dezbină: „Din ciclul «Unificatorul»: azi domnul Vasile Blaga ramâne şi fără prim-vicele pe care l-a impus în fruntea PDL-ului”, făcând aluzie la „dezertarea” lui Stănişoară.
în schimb, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a adoptat o atitudine ce combina reproşul la adresa lui Stănişoară cu optimismul în ceea ce priveşte destinul partidului pe scena politică românească: „Pe scurt, unii nu suportă opoziţia. Cum se zice în armată: opoziţia, armă grea! Mihai Stănişoară a beneficiat din partea partidului de toate funcţiile posibile în partid, în Executiv, în Parlament, ba chiar şi la instituţia prezidenţială, unde a fost, o perioadă, consilier. Ar mai fi lipsit să fie preşedintele partidului, prim-ministru sau preşedintele Republicii, în rest le-a avut pe toate. Ce fel de nemulţumire poate să invoce el pentru a justifica această trecere? (…) Dacă el spune că realizarea proiectelor personale e mai posibilă în PNL, care este un partid de dreapta, îl contrazic aici, fiindcă de nu ştiu cât timp PNL este în trena PSD, şi asta se vede cu ochiul liber, iar agenda parlamentară este plină de acte normative care vin de la Guvern şi care promovează serii întregi de impozite şi taxe. (… ) Mihai Stănişoară a plecat la PNL. Nu e nicio dramă, prin ’99, Severin Adrian, prin 2001, anul trecut, Sorin Frunzăverde şi partidul a mers mai departe. A plecat Mihai Stănişoară şi, sper că nu va mai pleca cineva, partidul merge mai înainte”. în aceeaşi tonalitate serioasă s-a exprimat şi senatorul Mihai Răzvan Ungureanu: „Aceasta vorbeşte mult, cum spunea domnul Critian Rădulescu, despre tăria de caracter a domnului Stănişoară. Şi am să folosesc aceleaşi cuvinte pe care le-am folosit când domnul ministrul Frunzăverde a plecat de la PDL către PNL: regret că trestia se îndoaie atât de repede în bătaia vântului! (…) ceea ce constatăm este de fapt bătaia de joc, batjocura care este adresată electoratului pentru că toţi cei care pleacă la început de mandat, în mijlocul mandatului, la final de mandat, nu respectă mandatul cu care au fost învestiţi de propriii alegători”.
Deputatul PDL Elena Udrea, în schimb, a avut o reacţie ceva mai dură, modul în care s-a exprimat dezvăluind faptul că nu va fi dispusă la compromisuri în interiorul partidului, în caz că va deveni preşedinta acestuia, atitudine ce-ar putea contribui în mod major la relansarea politică a PDL-ului de după perioada Băsescu: „Dezertarea lui Mihai Stănişoară este relevantă doar pentru că el era unul din prim-vicepreşedinţii partidului aleşi la Convenţia Extraordinară din vară. E pentru a doua oară într-un an când din partid pleacă un prim-vicepreşedinte. Dar este bine că partidul se curăţă de trădători, s-a mai întâmplat în trecut şi partidul apoi s-a întărit în urma acestor trădări. Nu mă aşteptam pentru că Stănişoară a fost unul dintre oamenii susţinuti de partid. A fost ministru datorită PDL, a fost promovat şef al deputaţilor, a fost candidatul nostru la C.J. Mehedinţi şi, evident, prim-vicepreşedinte al partidului. Odată ce PDL nu a mai fost la putere, Mihai Stănişoară a plecat, dovedind că este un om slab, care atunci când partidul a dat de greu, a fugit repede la putere. lată de ce spun eu că partidul are nevoie în acest moment de o nouă conducere, de oameni puternici, capabili să-şi asume cu adevărat lupta cu USL, oameni care nu sunt în partid pentru beneficiile aduse, ci pentru că ei cred cu adevărat în valorile şi principiile pe care noi le promovăm. Dar, în acelaşi timp are nevoie de un lider care să dea incredere oamenilor că partidul va recâştiga alegerile, va reveni la guvernare, va fi din nou cel mai important partid din România. lnterpretez plecarea lui Mihai Stănişoară ca un argument suplimentar în sprijinul nevoii de a schimba direcţia în care merge acum PDL”. Vasile Blaga, deocamdată, până la Convenţia de pe 23 martie, preşedintele PDL, spunea: „În opoziţie, atunci când este greu, se cern cu adevărat caracterele. Domnul deputat Mihai Stănişoară nu a invocat niciun motiv şi nu a putut invoca de fapt niciunul pentru a părăsi PDL care i-a oferit totul: ministru, preşedinte al mai multor comisii parlamentare, consilier prezidenţial la un moment dat şi, nu în ultimul rând, şi-a dorit chiar şi funcţia de lider al grupului parlamentar din Camera Deputaţilor, acum o lună. lată tot ce şi-a dorit. Pe de altă parte, nu ideile liberale l-au îndemnat să facă acest pas, ci oportunismul, pentru că nu mai departe de acum trei săptămâni, mai exact două săptămâni şi jumătate, la votarea bugetului de stat, a avut un discurs foarte acid la
adresa PNL, PSD, USL-ului”.
în mod public, în prezenţa preşedintelui Senatului, liberalulu Crin Antonescu, fostul PDL-ist Mihai Stănişoară spunea de la aceiaşi tribună: „Vin în PNL asigurându-i pe colegii şi partenerii mei ca voi fi onest, sincer, corect, loial şi performant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...