Condiţii obligatorii pentru primăriile dâmboviţene care vor investiţii prin POIM

Date:

adrian tutuianu si alexandru opreaPreşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a anunţat că a fost definitivată lista de investiţii pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare de care pot beneficia toate comunele dâmboviţene însă s-a subliniat ideea că primăriile beneficiare trebuie să îndeplinească obligatoriu trei condiţii: prima, să fie membre ADI Apă, a doua, să aibă ca operator Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa şi cea de a treia să participe la majorarea capitalului social al Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa. 167 milioane de euro pot veni în Dâmboviţa pe POIM:
„Am definitivat lista pentru POIM. Aproape toate localităţile din judeţ pot fi cuprinse în acest program. Avem posibilitatea să luăm minim 167 milioane de euro, din care parte sunt lucrări în curs care sunt fazate din POS Mediu, celelalte sunt lucrări noi de apă, canal şi staţii de epurare, inclusiv lucrări de captare de la sursele de apă. Pentru ca o UAT să intre în această aplicaţie am stabilit, prin hotărâre, vineri, trei condiţii. Condiţia numărul 1: să fie membru al ADI Apă. Nicio localitate care nu participă în cadrul acestei asociaţii de dezvoltare nu va avea acces la finanţare cu bani europeni. Este o condiţie pusă de ghidul de finanţare, nu de noi. Cea de-a doua condiţie care se leagă de prima este operarea sistemului de alimentare cu apă de către Compania de Apă Târgovişte. În acest sens, vă pot spune că localităţi precum Corneşti, Crevedia nu vor putea intra în program pentru că acolo operează RAJA de la Constanţa. Mai sunt şi localităţi care au operatori privaţi mici, cum sunt azi I.L. Caragiale, Dărmăneşti care de asemenea nu vor putea intra pe acest program.
Cea de-a treia condiţie este aceea de a participa la majorarea capitalului social pe care Compania de apă a iniţiat-o prin ADI Apă din mandatul anterior de la CJ. Am văzut aici diverse abordări – dacă pot primăriile, dacă nu pot. Eu cred că o primărie poate participa la o majorare de capital social de 100.000 de lei, de exemplu, în condiţiile în care accesează fonduri de 5-8 milioane de euro, în funcţie de valoarea investiţiilor preconizate. Majorarea de capital social se va face potrivit Legii 31/1990 cu un vărsământ iniţial de 30%, diferenţa urmând a fi vărsată în următorii doi ani. Am fixat termen, până vinerea aceasta, ora 12:00 să fie luate cele trei hotarâri de consiliu local. Cine nu va depune vineri cele trei hotărâri, cine nu-şi plăteşte la zi cotizaţiile la ADI Apă nu intră în POIM…”, a declarat preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu.
Tot preşedintele CJ, Adrian Ţuţuianu a anunţat că Serviciul Judeţean de Apă şi Canalizare Dâmboviţa va fi transformat în societate comercială, în vederea fuziunii cu Compania de Apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...