Nerespectarea regimului legal de viteză, sancţionată de poliţişti!

Date:

radarPoliţiştii de la rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, îndeosebi a celor produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, dintre care trei contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi au aplicat 284 de sancţiuni contravenţionale. Astfel, 97 de conducători auto au fost surprinşi în timp ce rulau cu viteză excesivă, doi dintre ei depăşind limita legală cu peste 50 de km/h. Faţă de aceştia a fost dispusă şi măsura reţinerii permisului de conducere.
În zilele următoare, poliţiştii vor fi prezenţi în stradă şi vor acţiona pentru siguranţa traficului rutier, o atenţie deosebită fiind acordată abaterilor bicicliştilor şi excesului de viteză.
Recomandări privind conducerea pe timp de vară
Conducerea pe timp de vară poate duce la evenimente neplăcute, de aceea este recomandabil să se ţină cont de câteva sfaturi.
Odată instalată vremea caldă, trebuie să se ţină seama de alternanţa dintre zilele cu călduri mari şi cele ploioase, fiind necesară adaptarea la condiţiile de mers.
Fiţi atenţi şi adaptaţi viteza în funcţie de situaţie. Reduceţi viteza în cazul unei ploi torenţiale. Pe asfalt şi pe marginea drumului unde sunt denivelări, se creează o peliculă de apă şi apare acvaplanarea. Încetiniţi viteza acolo unde asfaltul în lumină pare mai închis la culoare, lucios sau are petice proaspete. În astfel de zone, asfaltul încins scade aderenţa, fiind mai puţin poros şi neabsorbind aproape deloc petele de ulei care îl fac extrem de alunecos. Frânaţi cu mult înaintea unui viraj, mai ales în zonele în care asfaltul este foarte încins. Evitaţi rularea pe denivelările din exteriorul virajelor, acolo unde zonele cu asfalt supraexpus soarelui prezintă efectul de valuri din cauza traficului greu. Astfel, veţi evita ieşirea în decor pe exteriorul virajului.
Trebuie verificat nivelul de apă pentru răcirea motorului, asigurând un nivel de lichid de răcire optim.
Este recomandat să schimbaţi cauciucurile de iarnă cu cele de vară deoarece materialul din care sunt construite se adaptează şi are aderenţă mai bună la temperaturile ridicate decât cele de iarnă. Dacă este posibil, le puteţi încărca cu azot. Astfel, se păstrează cauciucul rece şi durează mai mult. În sezonul estival, cauciucurile de vară trebuie să menţină contactul cu carosabilul atât pe ploi torenţiale, cât şi în condiţii de carosabil încins. Asiguraţi-vă că toate pneurile, inclusiv roata de rezervă, au presiunea corectă. Verificaţi nivelul uleiului de motor şi în ce condiţie este. În cazul în care nu folosiţi un ulei universal care se cere schimbat la un an de zile, schimbaţi uleiul de iarnă cu unul specific pentru vară sau cu unul universal.
Verificaţi climatizarea şi reîncăr-caţi instalaţia cu freon.
Climatizarea este extrem de solicitată în timpul iernii. Când urcaţi la volan şi este extrem de cald în maşină, nu porniţi aerul condiţionat imediat. Prima data deschideţi toate geamurile şi aerisiţi câteva minute.
Un filtru de aer murdar determină maşina să consume mult mai mult carburant. Demontaţi şi aspiraţi filtrul de aer. O să rămâneţi surprins cât praf şi insecte se adună în filtrul de aer.
Întotdeauna este bine să aveţi o pereche de ochelari de soare la îndemână. Soarele poate fi orbitor, în special în lunile de vară, şi poate afecta serios capacitatea de a vedea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră. Toţi ochelarii de soare vă ajută. Pentru condus, cei mai buni sunt ochelarii cu lentile polarizate, care reduc reflexiile şi oferă o percepţie clară.
Opriţi ori de câte ori simţiţi nevoia pentru repaus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...