Programul Comerţ 2017 – ajutoare de stat de până la 55000 euro pentru IMM-uri

Date:

Întreprinzătorii care deţin firme mici şi mijlocii (IMM), cu activitate principală de comerţ, vor putea obţine ajutoare nerambursabile de la stat de până la 250.000 de lei (circa 55.000 Euro) pentru investiţii, în cadrul noului Program Comerţ 2017. Programul este derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri – Direcţia Politici Antreprenoriale, care a propus deja o primă variantă a procedurilor de implementare.
Ca noutate, în Programul Comerţ 2017 ajutorul nerambursabil de la stat creşte de la 200.000 de lei, cât a fost anul trecut, la 250.000 de lei, iar cota nerambursabilă va fi de maximum 90%, ceea ce înseamnă că beneficiarul va trebuie să suporte minimum 10% din investiţie din banii lui şi integral TVA. De asemenea, antreprenorii vor trebui să facă mai întâi cheltuielile din banii lor, pentru ca apoi să primească ajutor financiar de la stat în baza cheltuielilor eligibile în program.
Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2017 va fi de 49.949.000 lei, iar schema de ajutor va fi valabilă până la 31 decembrie 2017.
Pentru o perioadă de minimum 3 ani începând cu anul următor acordării de ajutorului, IMM-urile vor fi obligate să menţină investiţia pentru care primesc ajutorul în cadrul Programului şi să păstreze numărul locurilor de muncă pe perioadă nedeterminată existente la data deschiderii aplicaţiei de înscriere, numărul locurilor de muncă create prin program conform numărului şi tipului (absolvent/şomer) de locuri de muncă pentru care a primit punctaj în planul de investiţii şi numărul locurilor de muncă pe perioadă nedeterminată existente la data deschiderii aplicaţiei de înscriere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...