SORANA CÎRSTEA A ADUS SINGURUL PUNCT AL ROMÂNIEI ÎN MECIUL CU BELGIA

Date:

Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au învins cu 6-2, 6-0 cuplul Kirsten Flipkens/Maryna Zanevska şi au adus echipei României punctul de onoare în meciul de tenis cu Belgia, câştigat cu 3-1 de aceasta, duminica, la Sala Polivalenta din Bucureşti, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.
Româncele au dominat categoric acest meci fara miza, obţinând victoria într-o ora şi 9 minute, dupa zece ghemuri consecutive. Belgiencele au câştigat primul ghem al confruntarii, Cîrstea şi Niculescu au întors scorul (2-1), dar Flipkens şi Zanevska au reuşit un break şi au facut 2-2, dupa care pe teren a fost o singura echipa, Sorana şi Monica facând spectacol prin execuţiile lor.
Belgia şi-a asigurat victoria dupa ce a câştigat primele trei meciuri de simplu. Sâmbata, Kirsten Flipkens a învins-o pe Monica Niculescu în doua seturi, cu 6-3, 6-4, iar Yanina Wickmayer a trecut în trei seturi de Sorana Cîrstea, cu 7-6 (4), 5-7, 7-5, iar duminica Elise Mertens a dispus de Irina Begu cu 3-6, 7-5, 7-5. Al patrulea meci de simplu nu s-a mai desfaşurat, anunţa Agerpres.
Belgia va juca baraj pentru promovarea în Grupa Mondiala a Fed Cup, iar România va juca unul de menţinere în Grupa Mondiala II, pe 22-23 aprilie.
România şi Belgia s-au mai înfruntat de trei ori pâna acum în Cupa Federaţiei, Belgia învingând de fiecare data: în 1975 a fost 2-0, la Aix-en-Provence (Franţa), în sferturile Grupei Mondiale, iar în 1995, Belgia s-a impus cu 2-1 şi apoi cu 3-0, în decurs de trei zile, la Murcia, în Grupa I valorica a zonei Europa-Africa a competiţiei.
Meciul cu Belgia a consemnat debutul lui Ilie Nastase în postura de capitan nejucator al echipei României. România nu a putut conta în acest meci pe cea mai buna jucatoare a sa, Simona Halep (4 mondial), accidentata, în timp ce Irina Begu s-a confruntat cu probleme stomacale saptamâna aceasta şi nu a intrat decât duminica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

De ce fabricarea lumânărilor acasă este o alternativă interesantă la alte activități?

Într-o lume dominată de tehnologie și ritm alert, găsirea...

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...