Prima înfrângere din istoria Târgoviştei la Galaţi. EŞEC NEPROGRAMAT. Phoenix Galaţi – CSM Târgovişte 77-68 (26-12, 19-16, 16-20, 16-20)

Date:

Faza a doua a Ligii Feminine de baschet a început în forţă. Phoenix Galaţi şi CSM Târgovişte au deschis balul vineri seara în sala Polivalentă Dunărea. Dâmboviţencele, aureolate recent cu cea de-a IX-a Cupă a României au mers la Galaţi din postura de favorite, mai ales că scorul întâlnirilor directe le era net favorabil, scor 10-0.
Echipa gălăţeană pregătită de Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică nu a ţinut cont de tradiţie şi de calculele hârtiei, a făcut un meci foarte bun, a condus de la început la sfârşit pe tabela de marcaj şi a obţinut o victorie surprinzătoare, dar absolut meritată. Distribuţiile de start au fost: Rutan, Filip, Dumitrache, Covile, Steenholdt, respectiv Toma, Dincă, Coker, Poole şi Green.
Phoenix a început cu motoarele turate la maxim de la început şi Steenholdt a marcat pentru 8-3 (min. 3). Coker a restabilit egalitatea, dar replica a venit prompt cu Steenholdt, Covile, McKenzie şi Filip şi scorul a devenit 26-10. Oaspetele au înscris ultimul coş din primul sfert. Rutan şi Dumitrache au scuturat plasa din afara semicercului şi după un ecart de 8-0 în startul sfertului doi, Phoenix s-a desprins decisiv: 3412 (min. 14). CSM Târgovişte a dat impresia că va reveni, dar gălăţencele nu au fost de acord şi şi-au ţinut adversarele la respect.
Fetele conduse de Cătălin Tănase nu au renunţat, şi-au adjudecat ultimele două sferturi, dar a fost prea târziu să mai poată întoarce soarta meciului. Coker a marcat pentru 64-56 în min. 33 şi echipa sa şi-a mai făcut de doi bani speranţă, dar Phoenix a gestionat foarte bine situaţia, al Xl-lea duel a fost cu noroc şi a obţinut o victorie preţioasă.
Caseta statistică
Phoenix Galaţi: S. Steenholdt 18, K. Rutan 15 (3), R. Filip 12 (3), E. Coville 11 (2), A. Dumitrache 11 (2), M. McKenzie 6, J. Jackson 4.
CSM Târgovişte: P. Green 25 (5), M. Coker 10 (1), L. Toma 9, M. Fodor 7, A. Chivu 6 (2), A. Vîrjoghe 6, E. Dincă 5 (1).
Sursa: www.phoenixgalati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

De ce fabricarea lumânărilor acasă este o alternativă interesantă la alte activități?

Într-o lume dominată de tehnologie și ritm alert, găsirea...

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...