DÂMBOVIŢA ARE DOUĂ JUCĂTOARE LA LOTUL NAŢIONAL DE FOTBAL FEMININ. Andreea Părăluţă şi Olivia Oprea au plecat în cel de-al doilea cantonament din 2017 împreună cu prima reprezentativă a României

Date:

Naţionala feminină de fotbal a României a plecat în această dimineaţă spre cel de-al doilea cantonament din această iarnă. După Spania, în ianuarie, fetele lui Mirel Albon au acum ca destinaţie Turcia. Prima noastră reprezentativă va participa la tradiţionalul turneu Gold City Women’s Cup, găzduit de Alanya, una dintre cele mai frumoase localităţi din Turcia, aflată pe litoralul Mării Mediterane, la 140 de kilometri Est de Antalya.
România va disputa trei partide, după următorul program: 1 martie: România – Turcia, ora 16:30 (ora României), 3 martie: România -Kosovo, ora 15:00 (ora României), 5 martie: România – Polonia, ora 16:30 (ora României). Mirel Albon, selecţionerul României, a avut la dispoziţie o parte din lotul pentru Gold City Cup încă de vineri, când, la Mogoşoaia, s-au reunit jucătoarele din campionatul intern, dar şi Florentina Olar-Spânu, căpitanul naţionalei. Celelalte jucătoare convocate pentru cantonamentul din Turcia vor sosi direct la Alanya.
„Este o perioadă importantă pentru toate echipele naţionale feminine din Europa. Mă bucur că mergem la Gold City Cup, pentru că vom avea toate condiţiile pentru o pregătire bună. Vremea a foarte bună pentru fotbal în această perioadă acolo, la Alanya, adversarii sunt motivaţi”, a declarat, pentru www.frf.ro, Mirel Albon, care a precizat: „Trebuie să folosim din plin această perioadă, pentru că, din păcate, acţiunea din aprilie a căzut. Cele două meciuri din deplasare cu Ţara Galilor nu se mai dispută. Deşi iniţial ne-am înţeles, galezii au avut ulterior pretenţii exagerate”.
Totuşi, naţionala României ar putea avea un adversar în aprilie. „Sunt ceva planuri în vederea unui joc amical cu Serbia, poate la Timişoara. Deşi îmi e greu să cred că se mai poate face ceva, în acea perioadă fiind deja programată, după anularea deplasării din Ţara Galilor, etapă de campionat”, a mai spus Mirel Albon.
Selecţionerul va încerca să găsească la Gold City Cup noi soluţii pentru echipa naţională, de asemenea un nou sistem de joc. „Avem noutăţi în lot. Două fete din campionatul intern, Elena Răduc, CS Navobi Iaşi, şi Claudia Bistrian, CFR Timişoara, dar şi o revenire, Annemarie Bănuţă, care evoluează la Rodez Aveyron, prima ligă din Franţa. „Încercăm să schimbăm sistemul. Vrem să jucăm mai ofensiv, sa imbunătăţim posesia. Suntem o echipă care munceşte foarte mult, dar avem probleme la posesie. Întâlnim la Alanya două echipe, Turcia şi Kosovo, ce vor demara în curand calificările pentru preliminariile Campionatului Mondial. Aşadar, două echipe motivate, bine pregătite în acest moment. Asta e bine. Mă bucura şi faptul că, faţă de cantonamentul din Spania, fetele sunt mult mai pregătite acum”, a concluzionat Mirel Albon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

De ce fabricarea lumânărilor acasă este o alternativă interesantă la alte activități?

Într-o lume dominată de tehnologie și ritm alert, găsirea...

Accident rutier grav produs în afara localității Comișani

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost informați cu...

RAR și polițiștii dâmbovițeni au desfășurat ample controale 

 Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița,...

PERCHEZIȚII în municipiul Târgoviște 

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului...