Modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 prin apariţia OUG nr. 58/2017, un subiect ce trebuie reanalizat de Ministerul Sănătăţii

Date:

Deputatul PSD Damboviţa, Carmen Holban, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor a adresat o interpelare ministrului Sănătăţii ce are ca obiect Modificarea Legii Farmaciei nr. 266/2008 prin apariţia OUG nr. 58/2017. Deputatul Carmen Holban a primit mai multe sesizări de la de farmaciştii din unităţile farmaceutice din judeţul Damboviţa cu privire la amenzile şi sancţiunile prevăzute în OUG
nr. 58/2017.
Dacă în vechea lege amenzile şi sancţiunile erau cele mai mari între 10.000 şi 20.000, acum sunt între 50.000 şi 100.000 ron, multe dintre ele adăugând pe lângă amendă şi închiderea farmaciei sau retragerea autorizaţiei de funcţionare fără a specifica pe ce perioadă (expl. Art. 38, art. 38 alin. 1, art. 38 alin. 2).
„Domnule Ministru, Prevenţia este o prioritate, aceste sancţiuni ar putea fi aplicate după ce farmaciile la prima abatere ar primi un avertisment sau un proces verbal cu recomandări şi termene, nu direct amendă şi închiderea unităţii.
A fost introdusă a cincea instituţie – DSP-ul care prin medic/farmacist controlează o farmacie pentru a putea funcţiona şi anume: pe lângă Casa de Asigurări care face acreditarea farmaciilor, Colegiul farmaciştilor care face certificarea Regulilor de Bună Practică, ANM care verifică trasabilitatea medicamentelor, retragerea şi valabilitatea medicamentelor inclusiv condiţiilor de temperatură şi umiditate şi bineînţeles Ministerul Sănătăţii care emite şi retrage autorizaţiile de funcţionare ale farmaciilor fără a mai adăuga instituţiile fiscale, unităţiile farmaceutice fiind societăţi comerciale.
Având în vedere că farmaciile sunt considerate întreprinderi mici, după politica de preţuri şi politica de sancţionare fără avertizare sau recomandări cu termene, multe se pot închide, dar ele s-au deschis pentru ca pacientul să aibă cât mai uşor acces la medicament, venind în sprijinul pacientului.
Faţă de cele menţionate vă rugăm, domnule Ministru să analizaţi.
Solicit răspuns scris.”, se arată în interpelarea adresată ministrului Sănătăţii de către deputatul Carmen Holban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...