Programul-pilot „Fiecare copil în grădiniţă” se extinde

Date:

La începutul acestei săptămâni a fost semnat un protocol de colaborare privind implementarea, în vederea extinderii la nivel naţional, a programului-pilot „Fiecare copil în grădiniţă”, derulat de Asociaţia OvidiuRo, începând din anul 2010, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu autorităţile publice locale, printre care şi cele din Dâmboviţa.
Principalul obiectiv vizat prin semnarea acestui document este asigurarea sprijinului logistic şi metodologic, atât cadrelor didactice, cât şi managerilor din unităţile de învăţământ preşcolarîn care se desfăşoară programul-pilot. De asemenea, documentul se constituie ca fundament pentru asigurarea cuprinderii tuturor copiilor din grupuri defavorizate în sistemul de educaţie timpurie. În acelaşi timp, acordul de parteneriat prevede asumarea unui set de acţiuni comune care să faciliteze dezvoltarea de politici publice eficiente în ceea ce priveşte accesul acestor copii la educaţie timpurie de calitate.
Activităţile derivă din corelarea măsurilor prevăzute de Legea nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate cu un set de măsuri complementare, care sau dovedit bune practici în cadrul Programului-pilot „Fiecare copil în grădiniţă”. Totodată, cele două părţi vor face demersuri privind îmbunătăţirea cadrului legislativ aferent dezvoltării acestui program şi aplicării Legii 248/2015, şi vor acţiona, în cazul în care sunt identificate blocaje, pentru a le elimina. Programul-pilot „Fiecare copil în grădiniţă” este implementat, începând din februarie 2016, la nivel naţional, desfăşurându-se în 114 grădiniţe din 15 judeţe. În cadrul acestuia, 2.600 de copii din familii defavorizate au mers la grădiniţă şi 2.600 de părinţi au participat la activităţi educaţionale lunare. 600 de profesori au fost formaţi în metode de predare centrate pe copil, iar 450 de profesori şi 5.200 de copii (cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani) au participat la atelierele de vară organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...