Vizita delegaţiei CJ Damboviţa în provinciile Guangxi şi Shaanxi

Date:

Preşedintele Consiliului Judeţean Damboviţa, Alexandru Oprea, alături de vicepreşedintele Alin Manole au efectuat o vizită oficială în provinciile Guangxi şi Shaanxi (Republica Populară Chineză), în perioada 9 – 20 septembrie 2017, onorând astfel invitaţia oficialităţilor chineze de a participa la evenimentul „China – ASEAN Expo”, una dintre cele mai importante expoziţii internaţionale, organizată în vederea optimizării cooperării bilaterale în varii domenii de interes ale pieţei serviciilor, investiţiilor şi dezvoltării relaţiilor economice.
Bucurându-se de participarea a numeroşi reprezentanţi ai mediului de afaceri din mai multe state, dar şi de prezenţa reprezentanţilor autorităţilor regionale şi centrale chineze, expoziţia s-a desfăşurat la Nanning, capitala Regiunii Autonome Guangxi Zhuang, provincie cu care judeţul Dâmboviţa a semnat o înţelegere de cooperare încă din anul 2016.
Cu acest prilej, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost primită la Nanning şi a purtat discuţii privind dezvoltarea colaborării dintre cele două părţi cu domnii Chen Wu – guvernatorul Provinciei Guangxi Zhuang, şi Yang Daoxi – vicepreşedintele Comitetului Permanent al Congresului Popular din Guangxi. La întâlnire au participat şi alţi reprezentanţi ai conducerii şi departamentului de relaţii externe al Congresului Popular din Guangxi. Au fost abordate în acest sens subiecte din domeniile cultural, ştiinţific, educaţional, turistic şi, nu în ultimul rând, cel economic, delegaţia dâmboviţeană obţinând promisiunea, pentru următoarea ediţie a evenimentului „China – ASEAN Expo”, a două standuri de prezentare gratuite pentru agenţii economici din judeţul Dâmboviţa.
Referitor la întărirea relaţiilor bilaterale de cooperare, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au fost primiţi şi au purtat discuţii şi cu oficialităţile din Guilin, oraş din provincia Guangxi, dar şi cu oficialităţile din Shaanxi – interesate de posibilitatea realizării, de către antreprenori chinezi, a unor investiţii în zona montană a judeţului Dâmboviţa.
Acestea vizează infrastructura rutieră şi industria de servicii, zona de interes fiind Moroeni -Padina – Peştera. În acest sens, autorităţile din Shaanxi şi-au exprimat dorinţa de a efectua o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, în viitorul apropiat. La nivel educaţional, se urmăreşte încheierea unor parteneriate privind schimburile de experienţă între Universitatea Valahia Târgovişte şi universităţi din Guilin.
La discuţiile purtate cu membrii delegaţiei române, oraşul Guilin a fost reprezentat de domnii Ban Songtao, secretar adjunct al Comitetului Municipal din Guilin, şi Lan Yan, viceprimar al Guvernului Popular din Guilin, iar din partea provinciei Shaanxi au participat domnii Li Mingyuan, primarul Guvernului Popular Municipal din Weinan, şi Yao Hongjuan, director general al Biroului de Afaceri Externe din cadrul Guvernului Popular din Shaanxi, alături de alţi reprezentanţi din cadrul departamentelor de specialitate în domeniile economic, investiţional, comunicare.
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, este încrezător de faptul că dezvoltarea relaţiilor dintre cele două regiuni poate fi consolidată, în viitor, în domeniile mai-sus amintite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...