Situaţia economică a României, în primul trimestru al anului 2018 şi dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului Dâmboviţa

Date:

Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a abordat atât subiecte de interes naţional, dar şi subiecte de interes local. În primul rând, parlamentarul a făcut o scurtă retrospectivă a situaţiei economice a României, în primul trimestru al anului 2018. Parametrii indică faptul că economia României se dezvoltă sustenabil pe baza creşterii industriei cu un şomaj redus şi cu o datorie guvernamentală printre cele mai mici din UE. Veniturile totale ale bugetului au crescut cu 11, 5% faţă de anul trecut. Creşterea absorţiei fondurilor europene a avut un cuvânt de spus. Deputatul Corneliu Ştefan a punctat şi câteva aspect legate de Comitetul Executiv al PSD Dâmboviţa. Nu în ultimul rând, deputatul a vorbit şi despre statiunea de interes naţional Moroeni-Padina-Peştera. Parlamentarul Corneliu Ştefan face apel atât la autorităţile din comuna Moroeni, cât şi la autorităţile judeţene din Dâmboviţa şi Prahova să se implice în ceea ce priveşte staţiunea şi să stopeze campanile denigratoare care în ultima perioadă au luat amploare.
LDP lucrează cu motoarele turate la maximum
La conferinţa de presă a participat şi directorul LDP Dâmboviţa, Cristian Avanu care a făcut un scurt bilanţ al activităţii pe care o desfăşoară în această perioadă, instituţia pe care o conduce:
„Vremea ne permite să lucrăm cu motoarele turate la maximum. în cadrul unui plan de reabilitare şi modernizare completă a drumurilor judeţene, am început lucrările de asfaltare cu segmentele de drum cele mai avariate şi lucrăm deja şi la alte proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, aflate în faze avansate de execuţie. Vă fac o scurtă prezentare în cifre a lucrărilor pe care le executăm. Valoarea lucrărilor de întreţinere îmbrăcăminte asfaltică pe care le executăm în tot judeţul se ridică la suma de 2.383.643 lei iar lucrările de întreţinere comună a drumurilor judeţene -Estetică rutieră au o valoare de 150.000 lei. Lucrări de întreţinere a îmbrăcămintei asfaltice se excută în aceste zile pe DJ 721 Târgovişte – Văcăreşti – Produleşti (DN7), km 0+000 – 28+250, pe DJ 711 Târgovişte – Comişani – Băleni, km 0+000 – 20+000, pe DJ 702E Făgetu – Cobia -Ungureni 3+500 – 20+200 şi DJ 720 Răzvad – Moreni, km 0+000-7+000. Efectuăm şi o serie tratamente bituminoase pe mai multe sexctoare de drum şi se ridică la valoarea de 2.000.000 lei. NU trebuie să uităm de lucrările de covoare bituminoase în valoare de 2.781.170, aici fiind cuprins şi sectorul de drum DJ 701B Ciocăneşti – Crevedia, sector pe care vor începe lucrările zilele aceasta. Lucrările de îmbrăcăminte bituminoasă uşoară ce se execută pe drumurile judeţene se ridică la suma de 968.101 lei.
După cum ştiţi executăm şi lucrări destul de importante pe PNDL. Este vorba de DJ 720 D – Dărmăneşti – Limită judeţ Prahova, proiect cu o valoare de1.493.996lei. Lucrarea este finalizată în proporţie de 95%, s-a turnat şi stratul 2 de îmbrăcăminte asfaltică, au mai rămas lucrările de semnalizare, estetica rutieră şi 2000 ml de şanţuri de pământ, lucrări pe care le vom finaliza în curând.
Reabilitare DJ 702 D Dragomireşti – Butoiu de Sus – 10.138.000 lei, lucrare aflată în execuţie, în momentul de faţă lucrăm la stratul de fundaţie şi la realizarea podeţelor. Această lucrare sperăm să o terminăm în luna August a acestui an. Ne cerem scuze cetăţenilor care tranzitează acest sector de drum datorită dificultăţilor.
Asfaltare DJ 702D Hulubeşti (DJ 702A) – Dragomireşti, km 18+800 -24+000 – 3.341.612 lei, de asemenea lucrare aflată într-un stadiu avansat de realizare”, a declarat Cristian Avanu.
CJ Dâmboviţa şi LDP şi-au propus un program de modernizare a infrastructurii rutiere judeţene astfel încât să avem drumuri judeţene pe care să se circule în cele mai bune condiţii şi în deplină siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...