Muzeul de Artă din Târgovişte a găzduit Conferinţa „Despre România şi Uniunea Europeană”, eveniment organizat de Primăria Răcari

Date:

Administraţia de la Răcan, aşa cum ne-a obişnuit, de fiecare dată, marchează cum se cuvine toate evenimente de o importanţă deosebită pentru istoria ţării noastre.
Marţi seară, Muzeul de Artă din Târgovişte a găzduit Conferinţa „Despre România şi Uniunea Europeană”, eveniment organizat de Primăria Răcari, cu ocazia zilelor de: 9 mai – Ziua Europei şi 10 mai – Ziua Regalităţii. Invitatul de onoare a fost prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, specialist în integrare europeană.
Conferinţa a început cu intonarea imnului României, urmat de imnul UE şi imnul Regalităţii.
Primarul Marius Caraveţeanu a fost gazda evenimentului. Ziua de 9 mai are pentru poporul român o triplă semnificaţie. Pe lângă Ziua Independenţei proclamată în 1877, românii sărbătoresc Victoria Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai 1945, dar şi Ziua Europei.
Data de 9 mai a fost aleasă ca Zi a Europei de Consiliul European de la Milano în 1985.
Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative, specialist în integrare europeană a vorbit pe larg despre importanţa zilelor de: 9 mai – Ziua Europei şi 10 mai – Ziua Regalităţii.
A abordat şi teme de actualitate legate de România în contextul UE. După cum ştim, UE intenţionează să schimbe modalitatea de alocare a fondurilor structurale. Comisia Europeană va avea în vedere criterii mai dure pentru alocarea banilor europeni în privinţa respectării statului de drept şi a valorilor democratice.
Prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu, preşedinte al Senatului Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative a subliniat faptul că în UE, cuvântul cheie este „Negociere”.
La eveniment au mai participat: consilierii locali ai oraşului Răcari, inspectorul şcolar general, prof. Ion Sorin, profesorul Honorius Moţoc, consilierul primarului oraşului Răcari, Aurelian Popa, dar şi alţi invitaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...