Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, gazda evenimentului Centenar – Potlogi 2018

Date:

Biserica Ortodoxă i-a prăznuit luni, 21 mai pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, doi dintre cei mai iubiţi sfinţi de către români. Această zi, a avut dublă semnificaţie pentru locuitorii judeţului Dâmboviţa. Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi a fost gazda unuia dintre cele mai mari evenimente din judeţul Dâmboviţa dedicate Centenarului Marii Uniri. Evenimentul s-a intitulat Centenar -Potlogi 2018, acţiune ce a celebrat cel mai important moment din istoria modernă a României, Marea Unire din anul 1918.
Manifestarea de la Potlogi a reunit, într-un spectacol extraordinar, artişti de renume ai muzicii populare româneşti din toate zonele istorice ale României: Emilia Dorobanţu, Gelu Voicu, lonuţ Fulea, Veta Biriş şi Adriana Ochişanu. Aceştia au fost acompaniaţi de către Orchestra Populară Chindia a Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, dirijor lonuţ Dumitrescu. Alături de ei, pentru un scurt moment instrumental, a urcat pe scenă şi renumitul instrumentist Stelian Apostol, primul acordeonist angajat al Orchestrei Populare Chindia, cel care a concertat alături de toate numele importante ale muzicii populare româneşti.
Evenimentul a fost unul grandios, atât din punct de vedere muzical, cât şi din perspectiva locului şi a scenografiei care a fost concepută astfel încât să pună în valoare unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură medievală din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...