A patra zi a campaniei „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, dedicată violenţei în familie

Date:

Poliţiştii din cadrul Centrului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au organizat o masă rotundă pentru marcarea celei de-a patra zi a campaniei „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, prilej cu care au fost dezbătute aspecte privind violenţa în familie.
La activitate, intitulată „Violenţa nu rezolvă problemele familiei”, au participat şi specialişti de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, Direcţia pentru Asistenţă Socială Târgovişte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Tribunalul Dâmboviţa, Organizaţia Salvaţi Copiii, Arhiepiscopia Târgovişte, ANES Dâmboviţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dâmboviţa.
Scopul a constat în identificarea principalelor probleme din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva copiilor şi a femeilor, sensibilizarea comunităţii cu privire la protejarea şi apărarea drepturilor acestora, a valorilor familiale, dar şi identificarea celor mai potrivite metode pentru a preveni violenţa în familie.
Totodată, poliţiştii de proximitate şi cei de la posturile de poliţie au organizat întâlniri interactive cu elevii din judeţ. Au fost discutate cu precădere subiecte privind violenţa în mediul familial, identificarea formelor de violenţă, cauzele, efectele, modalităţile de semnalare, rolul instituţiilor implicate în soluţionarea cazurilor de violenţă intrafamilială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...