Hoţii nu dorm, aşa că „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”

Date:

prevenireSăptămâna trecută, la Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte, în prezenţa comisarului şef de poliţie Danil Zepişi, din cadrul IPJ Dâmboviţa, şi a Andreei Niţu, reprezentant Groupama Asigurări – Târgovişte, a fost lansată campania naţională de prevenire intitulată „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” ce se va derula în perioada mai – iulie, la nivel naţional.
Campania preventivă „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” se înscrie în prioritatea naţională privind furturile din locuinţe şi abordează una din categoriile de infracţiuni care are un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei cu privire la siguranţa personală. Campania îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului victimal, în ceea ce priveşte furturile din locuinţe. Prin intermediul campaniei, persoanele vulnerabile vor afla cum să nu devină victime ale celor care fură din locuinţe.
În acest sens, pentru promovarea mesajelor preventive ale campaniei, la nivelul Judeţului Dâmboviţa au fost realizate scrisori adresate cetăţenilor, care vor fi depuse de poliţiştii de prevenire şi proximitate în cutiile poştale. Totodată, au fost tipărite broşuri şi afişe ce vor fi distribuite asociaţiilor de proprietari din mediul urban. Afişele vor fi expuse la avizierele blocurilor, la sediile unităţilor de poliţie, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice aglomerate. Totodată, în vederea diseminării mesajelor destinate prevenirii furturilor din locuinţe, poliţiştii dâmboviţeni vor organiza întâlniri cu reprezantanţii asociaţiilor de proprietari, asociaţiilor profesionale, cu angajaţi ai unor instituţii sau societăţi comerciale. În cadrul acestor întâlniri interactive, poliţiştii de prevenire dâmboviţeni vor prezenta o serie de măsuri de prevenţie privind protejarea patrimoniului propriu. Pentru ca mesajul campaniei să ajungă la cât mai multe persoane, poliţiştii vor organiza acţiuni de informare în zone cu aflux mare de cetăţeni.
„Furtul reprezintă una din cele mai importante grupe de infracţiuni, deţinând ponderea din totalul infracţiunilor contra patrimoniului, sesizate în 2012 (8.651 infracţiuni contra patrimoniului, din care 5.868 furturi)”, a precizat comisar şef Danil Zepişi. „Comparativ cu anul 2011, se constată o creştere cu 122 a numărului infracţiunilor de furt. În ceea ce priveşte mediul de comitere, în anul 2012, în mediul urban, s-au comis 2.128 infracţiuni de furt, iar în mediul rural 3.740, observându-se că zona cu risc mai ridicat din punct de vedere al furturilor este cea rurală.
Cât priveşte categoriile de furt, ponderea o deţin furturile din locuinţă – 557, urmate de cele din societăţi comerciale – 365, furturi din auto – 233, furturi de animale – 148, furturile de componente din exteriorul auto – 129, furturile personale -55, furturile de auto – 53”, a mai precizat Danil Zepişi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...