Călătorie printre gânduri

Date:

Mihaela-Loredana Muşetescu face parte dintre acei scriitori care îşi povestesc, în mod indirect, viaţa cu toată înlănţuirea de iluzii şi deziluzii, cu bucurii şi amărăciuni, folosindu-se de mici texte pe care le comentează.
„Călătorie printre gânduri” este în realitate o radiografie a unui suflet sensibil, plin de candoare, încă fiind capabil să creadă că omul poate fi modelat cu ajutorul cuvintelor.
Mihaela-Loredana Muşetescu se foloseşte de cuvinte cu dublul scop de a se înţelege atât pe sine, cât şi pe cei din jurul său, incluziv pe cei care alcătuiesc universul uman în interiorul căruia îşi duce propria sa existenţă. Pentru Mihaela-Loredana Muşetescu cuvântul are acea încărcătură sacră ce ajută sufletul omului să nu renunţe la adevărata finalitate a existenţei individuale: aceea de a fi om mai presus de toţi cei care se lasă doborâţi de vicisitudinile vieţii. Desigur, pentru Mihaela-Loredana Muşetescu, în afară de sacralitatea imanentă cuvântului, avem acea latură semantică prin care cuvântul este legat indisolubil de existenţa apriorică a lui Dumnezeu.
De fapt, Mihaela-Loredana Muşetescu prin volumul său, apărut la editura Jurnal Spiritual, ne demonstrează în dimensiune etică că, într-adevăr, cuvântul a fost creat de Dumnezeu înainea creării omului, astfel cuvântul având acea profunzime de sacralitate ce l-a transformat imuabil în multitudinea de forme ce alcătuiesc realitatea înconjurătoare, atât cea fiizcă, cât şi cea spiritială.
Subiectele pe care le abordează Mihaela-Loredana Muşetescu sunt în realitate propriul său univers de preocupări, refelectând la modul ideatic structura sufletului său, fiind în acelaşi timp şi reflectarea existenţială a propriei sale vieţi. Volumul scris de ea este în realitate o miniantologie de pilde şi reflecţii cu caracter moral-religios, ceea ce scoate din străfundurile unui suflet aflat în zona căutărilor neîncetate, nevoia de certitudine ca reper moral.
Citită cu atenţie, cartea Mihaelei-Loredana Muşetescu este chiar, aşa cum dezvăluie şi titlul, o „Călătorie prin gânduri”. Selecţia făcută de autoare dezvăluie, deasemenea, un anumit nivel cultural propriu care o plasează într-o dimensiune superioară intelectual, în comparaţie cu mulţi dintre cei care doar crează aparenţa că sunt nişte intelectuali superiori, dar care, în realitate, nu depăşesc nivelul unor persoane al căror univers sensibil nu trece dincolo de limitele galinaceelor. Dar, lăsând acest aspect în umbra uitării, se poate afirma că această carte a Mihaelei-Loredana Muşetescu este expresia bucuriei de a dărui oamenilor prin intermediul cuvintelor, fericirea de a fi şi posibilittaea de a se regăsi.
„Călătorie printre gânduri” este şi imaginea concretizată a autoarei ce a reuşit să sublimeze existenţialul într-o anumită dimensiune romantică, umană, a trăirilor personale cu înclinaţii către latura religioasă a vieţii. Cartea concepută Mihaela-Loredana Muşetescu este, este pe de altă parte, şi rezultatul textelor citite, fiind până la urmă o finalitate a unei permanente căutări a Binelui din om pentru om.
La final, se poate supne că o carte scrisă nu este doar suma lecturilor personale, ci şi oglinda a ceea ce eşti ca om moral la un momendat al existenţei ca individ în sine. Este cazul Mihaelei-Loedana Muşetescu, un caz fericit.
Mihaela-Loredana Muşetescu, Călătorie prin gânduri, Editura „Jurnal Spiritual”, Piatra-Neamţ, 2018
Copertă, tehnoredactare, grafică: Ovidiu Muşetescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

A fost panică mare la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște 

Pompierii au fost solicitați să intervină la Spitalul Județean...

Ard câmpurile în tot județul Dâmbovița 

Incendiu puternic de vegetație uscată în orașul Răcari, sat...

Accident rutier produs în localitatea Teiș

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu...