Elevi dâmboviţeni, participanţi la a 8-a „întâlnire Internaţională a Cluburilor Europene”

Date:

scoalaPeste 60 de elevi, 10 profesori şi 10 voluntari ai Fundaţiei Schuman, din circa 14 ţări, au participat, pe parcursul a patru zile, la cea de-a 8-a întâlnire anuală a Cluburilor Europene, întâlnire care s-a desfăşurat la Varşovia, în cadrul proiectului Act locally (2012-2013), finanţat de Comisia Europeană -axa „Europa pentru cetăţeni”.
„Ideea generală a proiectului a pornit de la observaţia că progresul pe care îl face societatea în promovarea cetăţeniei active, a toleranţei şi a egalităţii de şanse la nivel transfrontalier, în rândul tinerilor, ar fi imperfect fără conectarea acestuia la o perspectivă intergeneraţională, care să facă uz de experienţa vârstnicilor şi să anime un dialog viu nu numai cu tinerii de azi, ci cu generaţii care includ deopotrivă părinţi şi bunici”, ne-a declarat prof. Carmen Rădulescu, director adjunct la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte şi coordonator al proiectului. „Proiectul este rezultatul discuţiilor care au avut loc între participanţii la cea de-a 7-a întâlnire a Cluburilor Europene (2011) la Kielce, în Polonia, şi se adresează cluburilor europene, ca structuri non-formale ale tinerilor cetăţeni, interesaţi de problematica europeană, de promovarea valorilor democratice şi a dialogului intercultural.
Evenimentele proiectului au fost concepute pentru a atrage atenţia participanţilor asupra propriilor acţiuni şi comportamente, pentru evaluarea propriilor experienţe şi iniţierea de activităţi care să îi motiveze pe oameni să participe activ la activităţi de voluntariat care să producă schimbări pozitive în societate.
Pe parcursul celor patru zile, membrii cluburilor europene au participat la o serie de ateliere de lucru, jocuri, dezbateri şi discuţii prin care s-a urmărit provocarea unui efect pozitiv vizavi de voluntariat şi comunicarea intergeneraţională, pentru dezvoltarea unei societăţi în care fiecare om contează. Punctul culminant al întâlnirii a fost reprezentat de Parada Schuman şi European Village – spaţiul de festival în care cluburile şcolare au primit o zonă desemnată pentru jocuri interactive, spectacole, prezentări şi care primeşte anual până la 10.000 de vizitatori, oferind vizibilitate tuturor participanţilor la proiect, pentru promovarea toleranţei şi a spiritului de acţiune comună între generaţii”, a mai precizat Carmen Rădulescu.
Din România au participat 9 persoane (3 profesori şi 6 elevi), din trei licee: Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgovişte (prof. Carmen Rădulescu), Colegiul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti (prof. Gabriela Badea) şi Liceul Teoretic „Lascu Vodă” Siret (prof. Aspazia Olar).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cele mai bune saltele pentru dormitor în Moldova

Un somn odihnitor este esențial pentru sănătatea noastră fizică...

Stiluri Elegante pentru Femei – Rochii Hermosa și Pantofi Asortați

Moda modernă oferă o varietate de opțiuni pentru femeile...

Recomandările Salvamont Dâmbovița pentru turiștii din Munții Bucegi

Salvamont Dâmbovița atrage atenția tuturor celor care doresc să...

Controale  în unitățile de turism din Dâmbovița,  19 sancțiuni aplicate 

Controale de prevenire în unitățile de turism din Dâmbovița.Pentru...