ATOTMILOSTIVA IUBIRE DUMNEZEIASCĂ NE INVITĂ LA POCĂINŢĂ ŞI SPORITĂ COMUNIUNE – SLUJIRE ARHIEREASCĂ LA CATEDRALA DIN TÂRGOVIŞTE

Date:

În sărbătoarea Duminicii Izgonirii lui Adam din Rai, în ziua de 10 martie 2019, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de Părintele Vicar Eparhial, preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala din Târgovişte.
La acest eveniment liturgic, de djnaintea începutului Postului Învierii Domnului, au luat parte numeroşi credincioşi din Municipiul Târgovişte, care au dorit să audă cuvântul de învăţătură al Ierarhului lor.
Mitropolitul Nifon a vorbit despre nevoia aprofundării iubirii de Dumnezeu şi a iubirii de aproapele, ambele mijloace ale desăvârşirii spirituale şi ţinte duhovniceşti pentru fiecare creştin. Atotmilostiva iubire dumnezeiască ne invită la pocăinţă şi la sporită comuniune, iar, intensificarea rugăciunii, ajutorarea aproapelui prin solidaritate şi filantropie, trăirea în smerenie, promovarea virtuţilor creştine şi participarea mai deasă la rugăciune în comunitatea parohială, constituie tot atâtea mijloace de creştere duhovnicească, mai cu seamă în perioada de post. Această perioadă de pregătire sufletească şi trupească trebuie să se caracterizeze, mai cu seamă, prin aprofundarea iubirii şi a iertării, deoarece postul înseamnă a deveni mai buni, mai apropiaţi de nevoile aproapelui, intensificând rugăciunea şi faptele bune.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...