AŞA S-A SCRIS ISTORIA MECIULUI F.C.M. TÂRGOVIŞTE – UNIREA TĂRLUNGENI 0-3 (0-1)

Date:

fcmAşteptată cu interes justificat de toată lumea, partida de la Şotânga s-a scris în 15 minute „fatale” (50-65). Aşa cum ne aşteptam, a fost multă lume, multe VIP-uri, invitaţi şi neinvitaţi de peste tot.
Iar la „pomul lăudat” este bine să fii rezervat. Meciul a avut o încărcătură psihică deosebită, chiar exagerată pentru „puterile” echipei noastre. Când îţi doreşti ceva cu orice preţ, atunci nu reuşeşti să-ţi realizezi obiectivul.
Nemaifiind presaţi de clasament, jucătorii noştri au intrat totuşi temători pe teren, dar suficient de motivaţi să câştige.
Orice bănuială într-un sens sau altul despre meci este exclusă din start. S-a dorit victoria din mai multe motive. Asigurarea în final a locului 7 în clasament şi cel mai important, primele de joc, de victorie.
Adversarul nu ne-a surprins printr-un joc elaborat de o echipă matură, ba dimpotrivă, destul de „bătrână” ca vârstă şi uşor de întrecut.
Aşa s-a întâmplat în primele 40 de minute, când noi i-am dominat, am avut 4-5 ocazii clare de a marca, făcându-l pe portarul lor mare. Este trist să nu şutezi la poartă o repriză şi să conduci cu 0-1?! Dar aşa a dorit arbitrul, care a acordat foarte uşor un penalty, făcându-le „cadou” oaspeţilor un gol pe care, conform jocului, nu-l meritau.
De altfel, UNIREA
TĂRLUNGENI a venit „înarmat” cu tot felul de oameni influenţi în domeniu, solicitând la C.C.A. supervizor, de parcă cei doi oficiali nu erau suficienţi.
Dacă la pauză ar fi fost 0-0, altul ar fi fost şi rezultatul final. E păcat că întotdeauna trebuie să ne raportăm la „dacă,
dacă…”.
Chiar şi în aceste condiţii, repriza a doua am început-o hotărâţi să egalăm şi să luăm jocul în „mâna noastră”.
Aşa se face că, în doar 15 minute, s-a scris istoria meciului. Au fost 15 minute fatale, iar dacă am fi ştiut să trecem cu bine peste ele, altfel am fi discutat acum.
în minutul 50, ENESCU
ratează cu uşurinţă un penalty. Din acest moment, în echipă se instalează degringolada, nu ne prea mai iese nimic, iar greşelile în apărare pun „capac” unui meci de la care aşteptam cu toţii alt rezultat. S-a greşit grav în minutele 64 şi 65, când am primit două goluri, care au „încheiat” meciul.
La 0-3, în minutul 65, ce mai era de făcut?! Evident, acum ar fi trebuit ca antrenorul să încerce să redreseze „corabia”, să schimbe ceva în jocul echipei. E adevărat, soluţii prea multe nu avea, iar cele folosite nu au dus la scopul dorit. Meritam măcar un gol sau două, însă lipsa de experienţă a
lui POPA, TIMOFTE, ENESCU, ARSU sau CERNEA, în comparaţie cu TATARCIUC
(33 ani), trecut pe la CIMENTUL FIENI, sau a lui BRUJAN (37 ani), LIVIU NICOLAE (29), şi-a spus cuvântul. Cum spuneam, arbitrajul n-a fost rău, dar a ştiut când şi cum să dea „impulsul” necesar oaspeţilor.
Arbitrul ar fi putut să nu acorde 11 m, având acoperirea regulamentară, dar a făcut-o, aşa cum a mai făcut-o pentru
oaspeţi (MINERUL MOTRU),
când, tot în minutul 40, a acordat eronat un penalty, noi pierzând şi acel joc cu 0-2. Aşa avem noi „noroc” de arbitraje, când la FĂGĂRAŞ am avut un penalty clar, dar nu a dorit „muşchiul” arbitrului să-l acorde.
Şi uite aşa s-a încheiat cel mai slab campionat pentru F.C.M. TÂRGOVIŞTE din
ultimii 15 ani.
Dacă am scăpat de retrogradare, asta se datorează în primul rând celor de la REGHIN (3-3, cu FĂGĂRAŞ) şi
din GIROM ALBOTA, care
ne-au oferit 3 puncte fără joc.
Cinstit, dacă am fi avut forţa şi priceperea necesară, am fi câştigat cele două meciuri decisive cu CONPET PLOIEŞTI şi CIVITAS
FĂGĂRAŞ.
Dar despre toate acestea, am timp în „vacanţa mare” să tot comentăm.
Revenind la joc, la echipa noastră, putem avea puncte de vedere diferite, mai ales că, în „urma războiului, mulţi viteji se arată”. M-a surprins nefolosirea ca titular a lui ADI GÂLDĂU, care s-a pregătit toată săptămâna, declarând că este apt de joc. Apoi, la 0-3, scoţi din teren cei mai buni jucători de până atunci, atacanţi, şi introduci „maseurul” echipei, „polivalentul” ZGÂMBĂU, un mijlocaş, un FIERARU care n-a jucat oficial niciun meci pentru F.C.M.
TÂRGOVIŞTE, când POPA şi
TIMOFTE au fost cei mai periculoşi în atac şi speranţa unui gol la ei era. Ori cu aceste schimbări neinspirate s-a dorit menţinerea rezultatului?!
în asemenea situaţii, la 0-3 înlocuieşti fundaşi cu atacanţi, să-ţi măreşti şansele de a marca. TUDORACHE a fost oprit în lot ca atacant, s-a pregătit toată iarna, dar de jucat nu prea a avut parte, în schimbul lui FIERARU sau portarului de rezervă folosit atacant. Să nu mai vorbim că l-a confundat pe FIERARU cu GRIGORE?!
Aşa s-a scris istoria unui meci de la care se aştepta cu totul alt deznodomânt, eventual un egal sau victoria, însă cu scor de neprezentare, practic, nu mai ai ce comenta şi nici ce justifica.
Bine (într-un fel) că s-a terminat campionatul, practic meciul de la ZAGON de joi fiind doar o excursie pentru banii de primă, dacă jucătorii vor câştiga meciul. Pentru viitor nici nu doresc să mă gândesc. Vom vedea care este punctul de vedere, cum se va desfăşura noul campionat 2013-2014, la
ADUNAREA GENERALĂ a F.R.F. din data de 1 iunie 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...