Siegfried Mureşan, locul trei pe lista PNL, dialog cu fermierii dâmboviţeni

Date:

Europarlamentarul Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE şi ocupantul celei de a treia poziţii pe lista de candidaţi a Partidului Naţional Liberal pentru alegerile din 26 mai, a venit astăzi în Dâmboviţa, motivul principal al vizitei fiind devoalat la întâlnirea cu presa locală. Mureşan, alături de care au fost Virgil Guran, şeful liberalilor dâmboviţeni şi preşedintele PNL Târ-govişte, Aurelian Cotinescu, a spus că a discutat cu fermierii din zona Răcari şi de la Băleni, ultima etapă în programul zilei fiind întâlnirea cu pomicultorii de pe Valea Dâmboviţei, la Voineşti, tema fiind fondurile europene destinate agriculturii. Imediat după alegeri- a precizat Siegfried Mureşan, în Parlamentul European vor începe negocierile pentru repartizarea fondurilor comunitare în agricultură iar prioritatea „0” pentru Partidul Naţional Liberal, pentru următorul exerciţiu financiar, va fi tocmai simplificarea procedurilor de absorbţie a banilor europeni.
Foarte bine pregătit, bun cunoscător al mecanismelor europene de decizie- nu degeaba a fost desemnat purtătorul de cuvânt al PPE- Siegfried Mureşan a explicat că se doreşte un set unic de norme şi reguli pentru absorbţia fondurilor, valabil în toate ţările Uniunii. Mai mult decât atât, acele norme să fie generate după modelele naţionale cu cea mai redusă birocraţie. A mai spus Mureşan şi pe bună dreptate, că mai puţină birocraţie înseamnă costuri mai mici şi timp mai puţin necesar implementării proiectelor.
Au fost prezentate şi două proiecte de măsuri cu finanţare europeană pentru agricultură, cu granturi de până la 100000 de euro: Prima fermă şi Prima seră, alocaţiile fiind suficiente pentru dezvoltarea unor exploataţii agricole de dimensiuni medii. Siegfried Mureşan a fost bine primit de fermierii dâmboviţeni care au reclamat la rândul lor procedurile extrem de complicate, durata mare de la iniţierea proiectelor şi până la acordarea finanţărilor dar şi controalele excesive, rezultate directe ale birocraţiei extrem de stufoase care a marcat , în România, actualul exerciţiu financiar comunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...