Filiala de Cruce Roşie Târgovişte Parteneriat România – Ungaria pentru încurajarea voluntariatului

Date:

DIGITAL CAMERAColegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte desfăşoară un proiect Comenius Regio prin care să îi determine pe elevi, profesori şi comunitatea locală, deopotrivă, să se implice în activităţi de voluntariat.
Proiectul Voluntary service for a better life este primul proiect Comenius Regio pe care colegiul îl desfăşoară alături de Casa Corpului Didactic Dâmboviţa, Şcoala „loan Alexandru Brătescu-Voineşti” Târgovişte şi Asociaţia „Ambasadorii prieteniei”. Este vorba despre un parteneriat cu instituţii de învăţământ şi asociaţii din Ungaria în domeniul voluntariatului. „Proiectul implică trei direcţii: promovarea în rândul tinerilor a conceptului de voluntariat, cercetarea pe plan local a oportunităţilor de voluntariat şi activităţi propriu-zise de voluntariat. De asemenea, vom încerca sensibilizarea autorităţilor publice, pentru a veni în sprijinul nostru şi a agenţilor economici, pentru recunoaşterea competeţelor pe care copiii le dobândesc în cadrul acestor activităţi”, explică prof. Carmen Rădulescu, responsabilul de proiect.
Cu această ocazie, ieri, la sediul Filialei de Cruce Roşie din Târgovişte, s-a desfăşurat o vizită a unei delegaţii din Ungaria, alcătuită din profesori şi elevi voluntari care au discutat cu reprezentanţii filialei dâm-boviţene şi voluntarii târgovişteni, şi a fost făcută o trecere în revistă a activităţilor desfăşurate de Crucea Roşie Dâmboviţa.
Coincidenţă sau nu, tot ieri, filiala judeţeană de Cruce Roşie a primit şi vizita unei delegaţii, tot din Ungaria, reprezentată de dr. Zsigmond Gondocs -preşedinte, Istvan Kardos -director general şi Brigitta Safar – director Departamentul Managementul Dezastrelor, alături de Silviu Lefter – director general Crucea Roşie Română şi Anca Zaharia -director Departament Relaţii Externe.
Surpriza a fost foarte mare din partea reprezentanţilor Crucii Roşii din Ungaria, să-şi întâlnească conaţionalii la Târgovişte. După un scurt salut şi schimb de impresii, delegaţia ungară a Crucii Roşii a făcut o vizită la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi la Prefectura Dâmboviţa.
Voluntarii unguri, împreună cu profesorii care i-au însoţit, au mers la final pe străzile municipiului Târgovişte, unde au stat de vorbă cu cetăţenii, cărora le-au explicat că voluntariatul nu este doar o muncă neplătită, ci este muncă pentru comunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...

Incendiu puternic la un lan de grâu 

Alerta s-a dat la 112 și s-a solicitat intervenția...