ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI -A PATRA SERIE DE ABSOLVENŢI

Date:

Peste 41.000 de elevi de clasa I, din toată ţara, au absolvit cursurile Şcolii Siguranţei Tedi, în anul şcolar 2018 -2019. Programul educativ derulat de Poliţia Română şi Maspex România, prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, i-a învăţat pe cei mici, în mod creativ, să conştientizeze, să evite şi să gestioneze cât mai bine pericolele.
Programul s-a derulat pe durata întregului an şcolar ce tocmai s-a încheiat şi a avut ca scop informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor, pentru gestionarea acestora.
Tedi a asigurat suportul didactic, care constă în materiale educative complexe şi atractive pentru elevi, astfel încât, la finalul anului şcolar, copiii să fie capabili să identifice situaţiile de risc la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate.
Materialele şi activităţile pregătite sunt adaptate la noile pericole pe care le-a adus secolul 21, astfel încât elevii vor învăţa reguli de siguranţă rutieră, siguranţă la locul de joacă şi cum să navigheze în siguranţă pe internet pentru a evita situaţiile periculoase.
Activităţile concepute pentru predarea informaţiilor despre siguranţă respectă nevoia copilului de a învăţa prin joc. La vârsta de 6-7 ani, copilul se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, social şi emoţional prin joacă. Proiectul Tedi nu vizează învăţarea pe de rost a unor informaţii, ci asimilarea unor cunoştinţe şi dezvoltarea unui set de abilităţi la care copilul să apeleze în diverse situaţii.
Câteva recomandări pe care poliţiştii le au pentru cei mici:
Pe drum, fii atent la semnele de circulaţie şi respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranţă!
Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai deosebită grijă la traversarea străzii!
Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roşu înseamnă STOP! Când o vezi, opreşte-te şi aşteaptă culoarea verde!
Când urci în maşină, pune-ţi întotdeauna centura de siguranţă! Îţi protejează viaţa şi sănătatea!
Mergând spre şcoală, deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă nu este trotuar, pe marginea drumului! În situaţia în care nu există nici margine, te poţi deplasa pe carosabil, însă fii foarte atent şi stai cât mai aproape de margine! Întotdeauna mergi pe partea stângă a carosabilului!
Joacă-te doar în locurile sigure! Nu te juca niciodată lângă şosea sau iarna pe lacul îngheţat!
Nu te juca cu obiecte care te pot răni (cuţit, chibrit, aragaz)!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...