Corneliu Ştefan şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa

Date:

Liniştea şi stabilitatea în cadrul PSD Dâmboviţa, lipsesc cu desăvârşire. Chiar dacă se încearcă mascarea nemulţumirilor în rândul social-democraţilor dâm-boviţeni, astăzi, deputatul Corneliu Ştefan care deţinea şi funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, a ieşit public într-o conferinţă de presă unde şi-a exprimat nemulţumirile faţă de modul în care a fost condusă organizaţia judeţeană în ultimele trei luni. Mai mult, deputatul Corneliu Ştefan şi-a anunţat public şi demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa. A spus clar şi răspicat că va rămâne în partid şi nu va mai tolera dezbinarea partidului. Demisia a avut la bază şi o serie de argumente, lipsa de comunicare în interiorul partidului, pierderea contactului cu cetăţeanul şi divizarea organizaţiei PSD Dâmboviţa pe zone, pe grupuri de interese, un joc periculos care a dus la destabilizarea organizaţiei.
„În cadrul PSD Dâmboviţa nu se respectă statutul, ceea ce nu putem avea pretenţia la o organizaţie serioasă.
Ultima abatere de la statut a avut loc, luni, 17 iunie 2019,în Comitetul Executiv, când s-a suplimentat numărul de vicepreşedinţi în cadrul PSD Dâmboviţa, şi înainte fiind nestatutar, o spun în calitate de preşedinte executiv şi de membru al PSD Dâmboviţa.
Şi ca titlu de recompensă, am promovat coordonatorul de campanie în funcţia de vicepreşedinte după o campanie la nivelul judeţul Dâmboviţa, în care PSD a obţinut cel mai slab scor politic în istoria organizaţiei. Al doilea motiv este plasarea în funcţii cheie şi poziţii de strategii politice în cadrul PSD Dâmboviţa a unor persoane pe care noi, PSD Dâmboviţa, i-am bătut în toate bătăliile politice, oameni care au distrus organizaţiile PDL, PNL, UNPR din judeţul Dâmboviţa.
Al treilea motiv din interiorul organizaţiei, dublarea tuturor structurilor de conducere din cadrul PSD Dâmboviţa, sub stricta îndrumare a echipei de coordonare de campanie la nivelul PSD Dâmboviţa. Divizarea organizaţiei PSD Dâmboviţa, chiar şi la nivel declarativ în cadrul organizaţiei, pe zone, pe oameni, pe grupuri de interese, acesta fiind cel mai periculos joc care se putea face pentru destabilizarea organizaţiei PSD Dâmboviţa, una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară.
Comunicarea în afara partidului şi în partid, cel mai important, nu a existat în această perioadă.
Organizarea defectuoasă a mitingului în municipiul Târgovişte, fapt pentru care am pierdut un număr semnificativ de voturi şi în municipiul Târgovişte şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, organizare în care nu a fost implicată nicio persoană de la nivelul de conducere a PSD Dâmboviţa, Biroul Permanent PSD Dâmboviţa nu a fost implicat în organizarea acestui miting, eu ca preşedinte executiv nu am ştiut absolut nimic.
Din rezultatul alegerilor din 26 mai se pare că noi, cei din PSD Dâmboviţa, nu am înţeles absolut nimic, dovadă avem la ultimul CEX de săptămâna aceasta, în care am luat măsuri contrare votului pe care cetăţenii dâmboviţeni ni l-au acordat pe 26 mai. O altă măsură pe care vreau să o aduc în atenţia opiniei publice şi foarte importantă pentru un partid politic. Nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a mers un minut pe jos în campanie, nu poate să vină să ne dea un sfat de campanie o persoană care nu a coordonat o campanie în viaţa lui. Legat de acest mesaj, vreau să spun foarte clar, PSD Dâmboviţa este al pesediştilor dâmboviţeni, este al oamenilor, al românilor şi nu voi lăsa niciodată ca PSD Dâmboviţa să fie al unei găşti care vrea să controleze partidul.
Un alt lucru extrem de grav la nivelul organizaţiei noastre, s-au format echipe din interiorul şi din exteriorul partidului pentru a urmări colegi de partid, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată în istoria organizaţiei PSD Dâmboviţa. S-au creat grupuri de presiune în cadrul PSD Dâmboviţa, care ameninţă primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi chiar şi alte persoane fără determinare politică la nivelul judeţului nostru.
Tot aceste echipe fac discuţii în cadrul organizaţiei noastre şi la nivelul judeţului Dâmboviţa, total nestatutare, despre proiecte de investiţii din judeţul nostru, aceste discuţii fiind făcute de oameni care nu au nicio calitate în partidul nostru sau în statul român.
Referitor la aceste aspecte, astăzi, 20 iunie, îmi înaintez demisia din funcţia de preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa şi fac următoarele precizări: rămân membru PSD Dâmboviţa, obiectivul meu principal este acela de a lupta cu toţi pesediştii pentru toate obiectivele de la nivelul judeţului nostru şi pentru a lupta pentru mandatul pe care mi l-au încredinţat dâmboviţenii.
Pe această cale fac un apel către toţi membrii PSD şi către toţi dâmboviţenii să facem o echipă serioasă la nivelul organizaţiei PSD Dâmboviţa, o echipă puternică pentru judeţul nostru şi să aibă un singur obiectiv: judeţul Dâmboviţa.
Îmi rezerv dreptul de a comunica public opiniei publice tot ceea ce se întâmplă în cadrul organizaţiei PSD Dâmboviţa şi vă asigur pe această cale că voi ţine conferinţe de presă, ceea ce nu s-a mai întâmplat de mult în cadrul organizaţiei noastre, de la acest pupitru din sediul de partid, nu din altă parte, ori de câte ori va fi nevoie, în calitatea mea de membru al PSD Dâmboviţa de 18 ani, membru al PSD care a plecat de jos şi mă mândresc cu această calitate, am plecat de lipit de afişe, simplu membru, vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret, secretar general, preşedinte al Organizaţiei de Tineret, vicepreşedinte TSD la nivel naţional, vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, preşedinte executiv până astăzi.
Împreună cu primarii, consilierii locali, consilierii judeţeni şi, nu în ultimul rând, cu toţi colegii care îşi doresc o echipă puternică în cadrul PSD Dâmboviţa voi construi de astăzi o echipă puternică pentru PSD în Dâmboviţa şi nu în ultimul rând pentru toţi dâmboviţenii. Împreună cu toţi aleşii locali, care vor dezvoltarea acestui judeţ, vom continua proiectele de dezvoltare la nivelul judeţului Dâmboviţa şi vă asigur că vom identifica şi alte proiecte pentru dezvoltarea comunităţilor locale din judeţul nostru.
Pe această cale vreau să transmit tuturor colegilor din PSD să pună în practică cât mai repede” şi eu ca membru o să susţin această treabă, ca ideea desprinsă în ultimul CEX de la PSD Dâmboviţa, organizarea Conferinţei Judeţene Extraordinare să aibă loc într-un timp cât mai scurt pentru a salva cea ai puternică organizaţie de la nivelul României, organizaţia PSD Dâmboviţa.
În final, vreau să vă spun că nu voi mai tolera acţiunile din cadrul organizaţiei PSD Dâmboviţa împotriva membrilor PSD, prin acţiunile toxice în organizaţie, într-un stil neconform cu valorile democraţiei, care încalcă principiul unităţii unui partid politic. Eu cred că am spus foarte răspicat cele mai importante lucruri care se întâmplă în organizaţia noastră. Aceste lucruri le-am spus şi în Biroul Permanent Judeţean, a doua zi după europarlamentare, în care am îndemnat la unitate, şi în CEX de acum 4 zile şi în alte întâlniri, de exemplu întâlnirea de la Pucioasa, unde am spus foarte clar unde am fost deficitari, cu ce am greşit şi ce lucruri trebuie să îndreptăm pentru a crea o organizaţie puternică, nu pentru noi, dar pentru dâm-boviţeni care aşteaptă un PSD puternic, un Partid Social Democrat la Dâmboviţa aproape de oameni, aproape de cetăţeni, nu îndepărtat de valorile pe care noi le avem la nivelul ţării şi la nivelul judeţului nostru. Acesta este demersul meu personal, în calitate de preşedinte executiv. DE mâine voi avea discuţii cu foarte mulţi colegi din PSD Dâmboviţa,primari,vicepri-mari, aleşi locali…”, a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...