Premierul Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor au participat la sărbătoarea Sf. Ier. Nifon, patriarhul Constantinopolului, de la Târgovişte

Date:

Municipiul Târgovişte în sărbătoare. In zilele de 10 şi 11 august , la Târgovişte au avut loc ceremoniile liturgice dedicate Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.Premierul Viorica Dăncilă, vicepremierul şi ministrul de Interne, Mihai Fifor, Leonardo Badea, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară şi europarlamentarul Rovana Plumb au participat la sărbătorirea Sf. Ier. Nifon, patriarhul Constantinopolului,organizată de Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte. Nu au lipsit parlamentarii dâmboviţeni Corneliu Ştefan, Carmen Holban şi Titus Corlăţean,prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, preşedintele CJ, Alexandru Oprea, vicepreşedintele CJ, Luciana Cristea, primărul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu, ierarhi invitaţi din ţară şi din str[inătate.
În acest an se împlinesc douăzeci de ani de arhipăstorire, la Târgovişte a Înaltpreas-finţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, 10 ani de la proclamarea locală a canonizării Sf. Voievod Neagoe Basarab şi de la aducerea şi aşezarea moaştelor Sf. 1er. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, în Catedrala din Târgovişte, precum şi 360 de ani de la trecerea la cele veşnice a cărturarului Udrişte Năsturel, sfetnicul Voievodului Matei Basarab, care a activat în capitala Valahiei. Pentru aceasta, Inaltpreasfinţia Sa a lansat câteva volume tipărite cu acest prilej de către Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei.
Mii de persoane participă, în fiecare an, la ceremoniile religioase prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon, organizate de Catedrala Arhiepiscopală şi Mitropolitană din Târgovişte.
Sfântul Ierarh Nifon este primul sfânt canonizat în România. Moaştele sale au fost aduse de la Mănăstirea Dionisiu, din Muntele Athos în Catedrala din Târgovişte în urmă cu un deceniu, iar capul şi mâna dreaptă a Sfântului Nifon se află din 1949 în Catedrala Mitropolitană din Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...