Protest împotriva fabricii de maţe care produce poluare olfactivă

Date:

Ajunşi la capătul răbdării, câteva sute de cetăţeni ai comunei Vulcana Pandele au ieşit în stradă, luni seară, şi au protestat împotriva Fabricii de membrane naturale pentru industria cărnii din Parcul Industrial de la Priboiu, fabrica de maţe, cum o numesc localnicii, de unde se emană zilnic un miros de reziduri insuportabil şi care se răspândeşte, însă, peste Vulcana Pandele, Priboiu, Doiceşti, până la Vulcana Băi şi Şotânga. Oamenii au venit dotaţi cu vuvuzele, staţie, steaguri, pancarte şi au început să scan-dezeze : ” Vrem să respirăm aer curat ! Stop miros! Mirosul de maţe ne-a intrat în casă!” De la Primăria Vulcana Pandele, oamenii au mărsăluit pe stradă până la Parcul Priboiu unde Fabrica de membrane naturale pentru industria cărnii, şi-a început activitatea în 2013.
Oamenii spun că au de-a face cu mirosul iadului, mii de oameni fiind afecaţi în mod brutal de mirosul acesta. Localnicii spun că sunt deschişi în a oferi posibilitatea societăţilor să-şi dezvolte activitatea dar nu vor să trăiască într-un mediu poluat. Sunt perioade în cursul zilei, dar şi a nopţii, când mirosul este insuportabil. La protest a participat şi edilul Radu Vasile care a făcut apel la instituţiile abilitate să ia urgent măsuri în acest caz. Fabrica nu este, însă, în Vulcana Padele.Este în Parcul Industrial Priboiu,pe raza localităţii Brăneşti,la graniţa cu Vulcana Pandele.
Localnii sunt foarte hotărâţi să-şi facă dreptate. Vor continua protestele în faţa Prefecturii Dâmboviţa şi chiar doresc o întâlnire cu toate instituţiile statutului abilitate să ia măsuri în legătură cu acest subiect. Protestul a fost unul paşnic, sub supravegherea jandarmilor şi poliţiştilor dâmboviţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...