Măsuri dispuse de IGSU, pentru buna desfăşurare a minivacanţei prilejuită de Sărbătoarea „Adormirea Maicii Domnului”

Date:

Pe toată durata minivacanţei de Sf. Maria, peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3.000 de mijloace tehnice au fost la datorie, pentru a asigura misiunile operative, la solicitările primite din partea cetăţenilor.
Răspunsul la urgenţele medicale au fost asigurat, la nivel naţional, prin intermediul celor 295 echipaje de pompieri SMURD, care au asigurat misiunile de prim ajutor calificat, precum şi prin cele 31 unităţi de terapie intensivă mobilă, 8 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 40 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.
De asemenea, având în vedere creşterea valorilor de trafic spre litoral, pe Autostrada A2 şi pe autostrada A4, au rămas operaţionalizate punctele temporare de stingere şi de prim-ajutor, pentru acoperirea potenţialelor situaţii de urgenţă. Forţele şi mijloacele dislocate în aceste zone au devenit funcţionale încă de la debutul sezonului estival.
Întrucât s-a preconizat participarea unui număr mare de credincioşi la slujbele religioase prilejuite de această sărbătoare, IGSU a dispus alocarea resurselor necesare, în proximitatea lăcaşurilor de cult, pentru asigurarea răspunsului imediat dacă vor exista solicitări din partea cetăţenilor.
Pentru siguranţa enoriaşilor şi desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor religioase, încă de la începutul acestui an, inspectorii de prevenire au derulat verificări la 2.413 biserici şi mănăstiri, fiind constate 7.611 încălcări ale legislaţiei privind apărarea împotriva incendiilor (979 dintre acestea au fost soluţionate pe timpul acestor verificări). fn urma disfuncţio-nalităţile din teren, pe linie de securitate la incendiu, au fost aplicate 5.927 sancţiuni contravenţionale, dintre care 202 amenzi, în cuantum de 492.800 lei şi 5.725 avertismente. Cu ocazia controalelor, personalul specializat a desfăşurat şi peste 2000 de acţiuni cu caracter preventiv cu scopul instruirii personalul bisericesc asupra modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.
Avându-se în vedere că de Sf. Maria a fost aniversată şi Ziua Marinei Române, Caravana SMURD „Fii pregătit!” s-a afla, în perioada 14-16 august, pe Faleza Cazinoului din Constanţa. Astfel, toţi cei interesaţi au fost aşteptaţi la şedinţele de instruire, desfăşurate în acest centrul de pregătire, pentru vizualizarea spoturilor preventive aferente campaniilor de informare şi educare a populaţiei, derulate de IGSU, precum şi pentru familiarizarea cu regulile de prim-ajutor de bază prezentate de paramedicii şi voluntarii SMURD. ‘RECOMANDĂRI*
Având în vedere că, în perioada de Sf. Maria, tot mai multe persoane au ales să-şi petreacă zilele libere pe litoral sau în zonele montane, au fost transmise următoarele recomandări specifice pentru spaţiile de cazare turistice:
0 Studiaţi planul de evacuare în caz de incendiu la sosirea în unitatea de cazare; acesta este afişat pe partea interioară a uşii camerei;
0 Identificaţi traseele de evacuare în situaţii de urgenţă şi butoanele manuale de semnalizare a incendiilor;
0 Informaţi personalul de la recepţie dacă identificaţi căi de evacuare blocate;
0 Amplasaţi cheia sau cartela încăperii în locuri uşor accesibile;
0 Verificaţi modalitatea de deschidere a ferestrelor;
0 Verificaţi existenţa scării exterioare de incendiu şi distanţa faţă de fereastra camerei în care sunteţi cazat;
0 Atenţie, fumatul în spaţiile închise este interzis!
Celor care au ales să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii şi care au utilizat surse de foc în spaţii deschise, li s-a reamintit următoarele măsuri de prevenire care a trebuit să fie respectate pentru a se evita situaţiile de urgenţă:
0 Pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt;
0 Înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ;
0 Supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete;
0 Nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...