Să nu ne jucăm cu viaţa şi cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor

Date:

La sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a avut loc o declaraţie de presă în cadrul căreia a fost transmis apelul Poliţiei Române ca urmare a faptului că, în ultima perioadă de timp, se înregistrează o creştere îngrijorătoare a apelurilor false la 112.
Nu mai reprezintă un secret faptul că, în ultima perioadă de timp, Poliţia Română se confruntă cu foarte multe apeluri false, în care se reclamă, într-o proporţie îngrijorătoare, răpirea unor persoane, lipsirea de libertate sau sechestrarea. Zilele trecute a fost prezentat în spaţiul public ultimul caz înregistrat în Bucureşti, unde peste 80 de poliţişti, timp de mai multe ore, au căutat o adolescentă, pentru ca totul să se dovedească a fi o glumă proastă.
Din păcate, nu a fost un caz singular. La Sibiu, o femeie şi-a alertat familia că este lipsită de libertate, în condiţiile în care anunţase că are cu ea şi copilul de 1 an şi 8 luni.
În realitate, femeia în vârstă de 30 ani încerca să îşi construiască o apărare faţă de concubinul său, căruia i-ar fi sustras portofelul. Acum, tânăra este cercetată penal pentru inducere în eroare a organelor judiciare. Şi în cazul de la Sibiu vorbim tot despre zeci de poliţişti angrenaţi în operaţiunile de căutare.
Problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituţională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor.
Dacă sunteţi copii, nu vă jucaţi cu 112! Poate alţi copiii, în acel timp, au nevoie urgentă să ajungă cineva la ei.
Dacă sunteţi părinţi, învăţaţi-i pe cei mici la ce se foloseşte 112. Explicaţi-le că acest număr nu este de joacă.
Şi nu în ultimul rând, pentru noi, cei maturi, 112 nu este un mijloc de a crea alibiuri.
Să nu uităm că sutele de poliţişti angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină la urgenţe reale.
Mai mult, în spatele a ceea ce se vede în spaţiul public, la o astfel de intervenţie – de cele mai multe ori acele patrule de poliţie – sunt specialişti, tehnică de localizare, logistică, decidenţi, procurori sau poliţişti.
Pentru eficienţa acestui întreg angrenaj, aceşti oameni ar trebui să se ocupe de situaţiile reale. Cele în care viaţa unor vecini, prieteni, rude sau cunoştinţe de ale noastre, este pusă în primejdie.
Aici nu vorbim doar de utilizarea unor resurse ale Poliţiei, pentru că Poliţia trebuie să răspundă la fel la orice astfel de alerte – false sau adevărate. Vorbim de timpii pe care îi putem pierde pentru intervenţiile reale, din cauza unor alarme false.
Aşadar, Poliţia Română face un apel de urgenţă PENTRU numărul de urgenţă 112 şi anume: Să nu ne jucăm cu viaţa şi cu sănătatea semenilor! Într-o zi, este posibil să avem noi nevoie de ajutor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...