Viorica Dăncilă: „Oameni buni, aceasta nu este România lui lohannis, lui Orban, aceasta este România românilor”

Date:

Premierul Viorica Dăncilă, candidatul social-democraplor la alegerile prezidenţiale, merge printre oameni şi nu ezită să vorbească de perioada guvernării PSD în care au fost luate măsuri foarte bune pentru populaţie. Viorica Dâncilă are încredere în fiecare român din toate colţurile lumii. Are încredere că în cabina de vot vor vota pentru familia lor, pentru comunitatea lor, pentru binele acestei ţări.
” Oameni buni, aceasta nu este România lui lohannis, lui Orban, aceasta este România românilor, a noastră, a tuturor, în care fiecare avem un cuvânt de spus, o Românie pe care trebuie să ne-o construim singuri, în care pensionarii de astăzi şi-au făcut datoria faţă de această ţară, au construit ceea ce avem în multe dintre localităţile din judeţele din această ţară, iar noi avem datoria să ducem mai departe aceste lucruri, nu să le lăsăm la acest stadiu, să continuăm această construcţie pentru copiii şi nepoţii noştri, să dăm dovadă de responsabilitate pentru această ţară, să fim cu adevărat patrioţi. Poate vi se par cuvinte mari sau clişee, dar în aceste momente este important ca toţi să gândim româneşte, să avem o inimă de români care să bată pentru această ţară, pentru că a fi un bun român nu înseamnă că nu eşti un bun european sau un bun susţinător al relaţiei noastre transatlantice. A fi bun român înseamnă să îţi iubeşti ţara, să te implici. Degeaba stăm pe margine şi criticăm ceea ce fac ei dacă noi nu contribuim la dezvoltarea ţării noastre, dacă nu ne unim toţi ca să ne creionăm singuri destinul. Putem face acest lucru. Ei sunt cei care au culoarea galbenă în inimă, noi avem tricolorul şi cred că acest lucru trebuie să primeze. Avem această responsabilitate şi ştiu că putem face multe lucruri împreună, că putem aduce unitatea în această ţară, pentru că proiectele importante s-au făcut prin unitatea şi voinţa poporului român, prin respectarea tradiţiilor şi obiceiurilor noastre, prin portul nostru popular atât de frumos, aceasta este diversitatea în marea unitate europeană. Dacă nu mai ţinem la rădăcinile noastre, atunci vorbim de glob-alizare, ne pierdem identitatea noastră ca români şi atunci nu ne-am făcut datoria faţă de cei care au crezut în noi.
Eu am încredere în fiecare român din toate colţurile lumii. Am încredere că în cabina de vot vor vota pentru familia lor, pentru comunitatea lor, pentru binele acestei ţări. Am încredere că puterea noastră este mult mai mare decât a lor. Să-i ferească Dumnezeu de puterea românilor care dau dovadă de unitate şi luptă pentru propria ţară! Am încredere că binele învinge răul, că cei care au credinţă cred şi în idealurile lor şi în această ţară şi în viitorul ei. Împreună putem fi mult mai puternici. Dumneavoastră veţi vorbi cu prietenii, cu vecinii, cu copiii dumneavoastră şi le veţi spune un lucru: nu este vorba despre lupta între stânga şi dreapta, între PSD şi alt partid. Este vorba de o luptă a românilor pentru România, lupta noastră pentru a realiza mult mai multe lucruri bune pentru România, pentru a aduce echilibru şi consens în această ţară şi pentru a lupta pentru viitorul acestei ţări, pentru copiii şi nepoţii noştri.
Ca viitor preşedinte, vreau ca familia mea să fie reprezentată de români, să tratez pensionarii ca pe propriii mei părinţi, să tratez tinerii ca pe propriii mei copii, să tratez femeile din România aşa cum trebuie, ca cele care administrează toată treaba într-o familie, să sprijin bărbaţii din România să îşi ajute familiile, să le asigure siguranţa zilei de mâine. Vă cer tuturor să aveţi încredere în Viorica Dăncilă. Sunt prima femeie premier al României şi nu am dezamăgit, sunt prima femeie care a condus PSD şi am creat unitatea de care a avut nevoie acest partid. Am adunat alături de mine toţi colegii şi colegele care au crezut şi cred în social-democraţie. Am pedepsit şi voi pedepsi toţi trădătorii, pentru că trădarea nu are scuze. Am fost primul preşedinte care a condus preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi am făcut performanţă. Vreau să fiu prima preşedinte femeie a României pentru a aduce echilibru şi consens, pentru a lupta pentru România şi români, cu inimă de român, vreau să fiu preşedintele în ale cărui decizii să vă regăsiţi fiecare dintre dumneavoastră, un preşedinte care să vină alături de români, să fie în fiecare zonă din această ţară, un preşedinte care să aibă dialog cu românii, pentru că de aici, de la dumneavoastră, vin lucrurile bune pe care noi trebuie să le punem în practică.
Îl provoc pe preşedintele României la o dezbatere unu la unu în care să vorbim despre ce am făcut fiecare dintre noi, ce a făcut preşedintele lohannis în cei cinci ani de mandat, ce a făcut premierul Viorica Dăncilă într-un an şi nouă luni de mandat de premier. Este datoria noastră să dăm socoteală românilor, nu la Bruxelles, în instituţiile europene, pentru ceea ce face România, acolo trebuie să susţinem românii şi România. Trebuie să venim în faţa românilor şi să le spunem ce am făcut pentru ei, cât ne-a responsabilizat votul dat de români, ce vrem să facem pentru viitor, pentru că este datoria noastră, indiferent de funcţia pe care o ocupăm în statul român.
Oameni buni, mulţi mi-aţi spus „Curaj”, că trebuie să am putere. Am putere şi curaj pentru că, dacă în spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică, în spatele unei femei puternice staţi dumneavoastră, milioanele de români care vor un preşedinte român care să lupte pentru România.
Dumnezeu să ne ajute, victorie pe 10 şi 24 noiembrie pentru români şi România! Vă mulţumesc încă o dată, Doamne-ajută!”, a declarat Viorica Dăncilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...