Măsuri pentru Votul prin corespondenţă şi Votul la secţia de votare din străinătate

Date:

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vine în sprijinul alegătorilor români din străinătate care doresc să îşi exercite dreptul de vot la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019 şi pune la dispoziţia acestora clipuri video menite să ilustreze tehnica votării la scrutinul prezidenţial.
În acest sens, AEP a realizat, în parteneriat cu Televiziunea Română, două videoclipuri informative, unul pentru votul la secţia de votare din străinătate
Trei zile vor putea vota românii din străinătate în secţiile amenajate pentru diaspora. 35.000 de plicuri au fost validate până în prezent din 41.000 de persoane care s-au înscris pentru votul prin corespondenţă, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Perma-nentă.Românii al căror plic nu a ajuns în ţară până la data limită de 7 noiembrie vor fi anunţaţi, printr-un mail, să se îndrepte spre secţiile de votare.
Primul tur al alegerilor are loc în străinătate între 8-10 noimebrie şi cel de-al doilea între 22 şi 24 noiembrie, iar în ţară, primul scrutin are loc în data de 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, la 24 noiembrie.
În cadrul unei conferinţe de presă de vineri, preşedintele AEP, Florin Mituleţu, a declarat că „la acest moment, deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător”.Şeful Departamentului suport organizatoric electoral, Mircea Preoţescu, a adăugat că circa 2.000 de buletine de vot au ajuns în ţară şi pentru turul al doilea.Votul acestor persoane va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...