„Fii deştept în trafic”

Date:

În luna octombrie , preşcolarii şi elevii din judeţ au fost sfătuiţi de poliţiştii de la rutieră să circule cu atenţie, să respecte întotdeauna regulile de circulaţie şi să nu traverseze strada în fugă şi fără să se asigure.De asemenea, cadrele didactice au fost informate cu privire la noile modificări legislative din domeniul rutier.Activităţile s-au înscris în cadrul campaniei „Fii deştept în trafic”, derulată la nivel naţional de Poliţia Română, în parteneriat cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.Pe parcursul lunii octombrie a.c., poliţiştii rutieri s-au întâlnit cu preşcolarii şi elevii de la 27 de unităţi de învăţământ din judeţ, în cadrul unor sesiuni de informare în domeniul siguranţei rutiere.
Poliţiştii le-au explicat copiilor cât este de important să fie prudenţi atunci când se deplasează pe drumurile publice în calitate de pietoni sau biciclişti şi au fost îndemnaţi să traverseze strada în pas vioi, nu în fugă, iar înainte de traversare să se asigure temeinic că autovehiculele au oprit.
Au fost purtate discuţii şi despre semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere destinate în special pietonilor.
De asemenea, elevilor li s-a reamintit că trebuie să acorde prioritate de trecere autospecialelor de la ambulanţă, pompieri şi poliţie atunci când acestea circulă cu sirenele pornite, chiar dacă semaforul electric destinat pietonilor este verde.
Totodată, poliţiştii au atras atenţia că bicicleta poate fi folosită pe drumurile publice doar împlinirea vârstei de 14 ani şi necesită a fi dotată corespunzător.
Şi profesorii au fost informaţi cu privire la necesitatea respectării normelor rutiere şi despre noile modificări legislative referitoare la utilizarea telefoanelor mobile sau a altor dispozitive prevăzute cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timpul şofatului.
Beneficiarii lecţiilor de educaţie rutieră au primit au primit pliantele campaniei „Fii deştept în trafic!” care cuprind un set de mesaje preventive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...