MISIUNI PENTRU SIGURANŢA DESFĂŞURĂRII PROCESULUI ELECTORAL PENTRU ALEGEREA PREŞEDINTELUI ROMÂNIEI DIN DATA DE 10 NOIEMBRIE 2019

Date:

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea şi desfăşurarea procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019, au luat toate măsurile, potrivit competenţelor, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.Măsurile au vizat atât buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, alături de reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa,Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploieşti, precum şi alte structuri judeţene ale M.A.I.), s-au aflat în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare au presupus prezenţa efectivelor, pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.
Astfel, în ziua de 9/10 noiembrie a.c., în intervalul orar 18:0006:00, 355 de efective, dintre care 53 de poliţişti, 58 de jandarmi şi 228 de pompieri au asigurat paza şi protecţia a 417 secţii de votare, din totalul celor 433 ce s-au constituit pe raza judeţului Dâmboviţa. Pentru restul secţiilor de votare (16), dispozitivul a fost asigurat de celelalte structuri ale M.A.LDuminică, 10 noiembrie, 231 de poliţişti, alături de 149 de jandarmi şi alte structuri, au asigurat măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare au fost sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care şi-au desfăşurat activitatea în zonă.
Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, au fost asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 100 de poliţişti au fost constituiţi în echipe operative, sprijiniţi de luptători pentru acţiuni speciale şi alături de jandarmi şi pompieri.
Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secţiile de votare, 92 de poliţişti au fost în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilorunde acestea au fost depozitate.
În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a avut în responsabilitate181 de secţii de votare dispuse în 122 de locaţii, unde, au fost prezenţi peste 240 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o impunea.
Jandarmii au asigurat desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
228 de pompieri au asigurat desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019.Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor.
De asemenea, specialiştii ISU „Basarab I” Dâmboviţa au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor, iar zilnic, în perioada 09-10 noiembrie a.c, 130 pompieri au asigurat gestionarea eventualelor intervenţii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...