Dâmboviţa a fost printre judeţele unde s-au înregistrat cele mai multe sesizări de contravenţii sau infracţiuni electorale

Date:

Duminică, 24 noiembrie, a fost ales noul preşedinte al României pentru următorii cinci ani. În al doilea tur de scrutin s-au luptat Klaus lohannis, şeful statului aflat în funcţie, susţinut de PNL şi Viorica Dăncilă, candidatul PSD. Noul preşedinte al României pentru următorii cinci ani este Klaus lohannis.
Turul 2 de scrutin a avut loc în aceleaşi secţii de votare şi circumscripţii electorale, sub conducerea operaţiunilor electorale de către aceleaşi birouri electorale şi pe baza aceloraşi liste de alegători de la primul tur, anunţă Autoritatea Electorale Permanente (AEP). În ţară, au fost organizate 18.748 de secţii de votare
De la deschiderea procesului de votare şi până duminică la ora 19:00, au fost înregistrate 182 de sesizări de contravenţii sau infracţiuni electorale. În urma verificărilor, peste 50 la sută dintre sesizări nu s-au confirmat. Cele mai multe sesizări au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu şi Olt.
Efectivele MAl au aplicat 17 amenzi în valoare de 16.200 de lei, precum şi 16 avertismente scrise.
De asemenea, sunt în cercetare 25 de posibile infracţiuni, printre care coruperea alegătorilor, violarea confidenţialităţii votului, fraudă la vot, vot multiplu, acces ilegal la un sistem informatic.
Ministrul afacerilor interne, lon Marcel Vela, apreciază modul în care cei 39.000 de angajaţi ai MAl mobilizaţi şi-au îndeplinit atribuţiile şi, mai ales, promptitudinea dovedită în soluţionarea fiecărei probleme sesizate, inclusiv pentru acordarea primului ajutor persoanelor care au avut diferite probleme medicale. De la deschiderea secţiilor de vot şi până la ora 19:00, au fost raportate peste 30 de cazuri medicale în municipiul Bucureşti şi la nivelul a 16 judeţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Ingredientele riscante care se regăsesc în loțiunile pentru bebeluși

Loțiunile pentru bebeluși sunt esențiale pentru hidratarea și protejarea...

Angajatorii dâmbovițeni au 377 de locuri de muncă vacante

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot...

MORENARUL ANDREI IVAN S-A SĂTURAT DE CRAIOVA

Andrei Ivan are un mesaj clar pentru şefii Craiovei:...

SORANA CÎRSTEA A UITAT SĂ CÂȘTIGE

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea (34 de ani, locul...