PATRU ECHIPE DIN LIGA A II-A ÎN PRIMUL EŞALON?

Date:

Promovarea a patru echipe din Liga 2 la finalul sezonului este o ipoteză luată în calcul, a declarat Cristian Bivolaru, director general la Viitorul Constanţa. Pentru a creşte numărul echipelor din Liga 1 la 18, oficialul clubului de la malul mării are informaţii că Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) plănuieşte să aducă din eşalonul secund un număr mai mare de formaţii.
După suspendarea campionatelor, Liga Profesionistă de Fotbal şi cluburile au creat un grup. Lucrează zilnic, s-au adus în discuţie mai multe variante, iar una dintre ele este aceea ca din Liga 1 să nu retrogradeze nimeni la finalul stagiunii, informează www.liga2.prosport.ro.
” În momentul de faţă, pe primele patru locuri din Liga 2 se află UTA Arad, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele şi Campionii FC Argeş.
„Scenariul cu 18 echipe de la anul şi fără retrogradare în acest sezon este posibil. De la întreru

perea campionatului am creat un grup al cluburilor, împreună cu LPF, în care facem schimb de idei, de informaţii şi, din tot ce a apărut, ca variante comentate pe acest grup, au rezultat trei scenarii.
Scenariul optimist, în care campionatul se încheie cu disputarea tuturor meciurilor, scenariul mai realist, în care se vor putea disputa câteva meciuri atât în campionat, cât şi în Cupă, dar pe un alt format agreat, şi scenariul pesimist, în care nu se vor mai disputa meciuri sezonul acesta”, a declarat Cristian Bivolaru, la Pro X.
Mai mult, directorul general de la Viitorul a precizat faptul că UEFA le dă mână liberă ligilor europene să ia deciziile cu privire la reluarea campionatelor, în funcţie de gravitatea situaţiei de coronavirus: „Eu cred, aşa cum am văzut în ultimele zile că există o tendinţă care pleacă dinspre UEFA, dinspre asociaţia ligilor şi chiar dinspre cea a cluburilor, toţi vor să găsească

soluţii de ieşire din criză”, anunţă www.liga2.prosport.ro.
Starea de urgenţă ar putea fi prelungită pentru încă 30 de zile
Iniţial, FRF a luat în calcul două date pentru reluarea Ligii 2, 16 mai sau 13 iunie. Este greu de crezut că meciurile vor începe la jumătatea lunii mai, întrucât specialiştii spun că la data respectivă pandemia de COVID-19 nu va dispărea din România, ba, mai mult, atunci va fi atins vârful ei. În România ar putea fi prelungită şi starea de urgenţă, iar în acest mod se întinde automat suspendarea campionatelor.
Aceasta a fost decretată începând cu 16 martie şi se va menţine cel puţin 30 de zile, adică până pe 15 aprilie, însă, poate fi prelungită cu cel puţin încă o lună, în cazul în care situaţia nu se va ameliora, conform www.liga2.prosport.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...