JOCURILE OLIMPICE DE LA TOKYO VOR ÎNCEPE ÎN IULIE 2021

Date:

Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Paralimpic Internaţional, Comitetul de Organizare Tokyo 2020, Guvernul Metropolitan de la Tokyo şi Guvernul Japoniei, au convenit, luni, noile date de desfăşurare pentru cea de-a XXXII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vara care vor avea loc anul viitor în Japonia. Astfel, CIO a anunţat oficial ca Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor avea loc, în perioada 23 iulie – 8 august 2021, iar Jocurile Paralimpice se vor des-fasura, în perioada 24 august – 5 septembrie 2021.
Noile date de desfăşurare au fost stabilite, luni, în urma unei viodeo-conferinţe la care au participat preşedintele CIO, Thomas Bach, preşedintele Tokyo 2020, Yoshiro Mori, guvernatorul metropolei Tokyo, Yuriko Koike, precum şi ministrul olimpic şi paralimpic al Japoniei, Seiko Hashimoto.
Decizia a fost luata în baza a trei considerente principale, în conformitate cu principiile stabilite de Comitetul Executiv al CIO, în data de 17 martie 2020, cu sprijinul Federaţiilor Sportive Olimpice Internaţionale de Vara şi ale tuturor Comitetelor Naţionale Olimpice:

  1. Protejarea sănătăţii sportivilor şi a tuturor celor implicaţi, prin sprijinirea eforturilor depuse în lupta

împotriva virusului COVID-19.

  1. Protejarea intereselor sportivilor şi a sportului olimpic.
  2. Calendarul sportiv internaţional global.
    în finalul videoconferinţei de luni, Thomas Bach a declarat: „Vreau să mulţumesc Federaţiilor Internaţionale pentru sprijinul unanim şi Asociaţilor Olimpice Continentale pentru parteneriatul şi suportul lor în procesul de consultare din ultimele zile. De asemenea, mulţumesc Comisiei Sportivilor CIO care a fost în contact permanent cu noi. Cu acest anunţ, cu această decizie, sunt încrezător că împreună cu Comitetul de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, Guvernul Japoniei şi al Prefecturii Tokyo, cu toţi cei implicaţi, putem stăpâni această provocare fără

precedent. Omenirea se găseşte în prezent într-un tunel întunecat. Aceste Jocuri Olimpice Tokyo 2020 pot fi o lumină la sfârşitul acestui tunel!”
La rândul său, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat pentru site-ul oficial cosr.ro: „De acum ştim datele calendaristice pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. în acest moment se recalculează paşii, pla

nurile de antrenament, se adaptează strategia şi aşteptăm doar sistemul de calificare pentru fiecare disciplină. Acum Federaţiile Internaţionale vor stabili calendarul acestor competiţii. Este foarte important pentru noi cum vom depăşi această perioadă grea, cu multe restricţii în ceea ce priveşte antrenamentele, normale pentru o situaţie de pandemie. Rezultatele de la Tokyo vor arăta cum a ştiut fiecare ţară să treacă peste această criză. Italia, atât de afectată, îi consideră pe sportivii care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice, sportivi de interes naţional. Ar fi important şi pentru Team România, pentru cei 59 de sportivi deja calificaţi, dar şi pentru cei care încă se mai pot califica, să fie consideraţi de interes naţional!”.
Reamintim că în finalul săptămânii trecute, conducerea COSR a participat la videoconferinţa preşedintelui CIO, Thomas Bach, în cadrul căreia s-a menţionat şi faptul că toţi sportivii calificaţi îşi vor păstra acest drept câştigat, iar celor care sunt în proces de calificare li se va acorda o perioadă mai mare pentru pregătire.
Printre sportivii din Team România deja calificaţi la JO Tokyo 2020 se număra şi componentele echipei feminine tricolore de baschet
3×3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...