Al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, cu o aeronavă C-17 Globemaster III

Date:

Ministerul Apăram Naţionale a solicitat Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală de la Seul la Bucureşti.Misi-unea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, este executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III.
Echipamentele, constând în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost

achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pan-demiei de COVID-19 în ţara noastră.
Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globe-master III, iar folosirea acestei capa-bilităţi, care este exploatată în comun de ţări NATO şi partenere, pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus a fost o premieră în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic. Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace

de transport din dotarea IGSU şi, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acestea vor fi distribuite şi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor operative aflate în teren.
Coordonarea zborului s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN. Aeronava a aterizat pe Aeroportul Otopeni în noaptea de 7 spre 8 aprilie. România a semnat în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înţelegere pentru constituirea Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic, care cuprinde, în prezent, alături de ţara noastră, alte nouă ţări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA şi Ungaria, şi două state membre ale Parteneriat-ului pentru Pace: Finlanda şi Suedia.
Alianţa Nord-Atlantică contribuie la implementarea măsurilor de com batere a pandemiei de COVID-19 şi acţionează pentru accelerarea asistenţei pentru ţările membre care sunt afectate major de răspândirea acestei boli. Aceasta include atât identificarea de capacităţi de transport aerian pentru a se asigura livrările de materiale medicale, cât şi coordonarea între solicitările de asistenţă şi ofertele Aliaţilor şi partenerilor care dispun de stocuri sau materiale excedentare. Pandemia de COVID-19 reprezintă un test pentru toate ţările, iar răspunsul NATO la această criză este: „Suntem alături, muncim împreună şi ne ajutăm unii pe alţii!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...