FIBA EUROPE A ANULAT TOATE ÎNTRECERILE JUVENILE EUROPENE DIN 2020

Date:

Conducerea FIBA Europe s-a reunit marţi, în mediul online, pentru a discuta despre situaţia evenimentelor internaţionale baschet-balistice care erau programate în acest an iar astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, forul continental a anunţat toate deciziile.
Conform informării, videoconferinţa de marţi a fost condusă de preşedintele FIBA Europe, Turgay Demirel, iar la sesiunea online au mai participat ca invitaţi şi preşedintele FIBA, Hamane Niang, secretarul general FIBA, Andreas Zagklis, şi directorul executiv FIBA Europe, Kamil Novak. în deschiderea sesiunii video a FIBA Europe Board, preşedintele Tur-gay Demirel a anunţat realizarea unui proiect FIBa Europe Post-Covid 19 Roadmap, în care urmează să fie evaluată cu atenţie situaţia actuală de pe Bătrânul Continent şi să se pregăteasca unele linii directoare pentru readucerea baschetului european pe cursul nor-malităţii. Acest proiect Post-Covid 19 urmează să fie prezentat la următoarea şedinţă a Boar-dului FIBA Europe, din luna mai. „Sunt încrezător că putem colabora şi ajuta reciproc pentru a rezolva problemele pe care le-a adus această criză”, a subliniat Demirel.
Competiţiile juvenile europene din 2020 au fost anulate
Ţinând cont de situaţia critică din Europa, rezultată din pandemia Covid 19, şi pentru a proteja sănătatea şi siguranţa sportivilor, antrenorilor, oficialilor şi suporterilor, FIBA Europe Board a decis, şi din cauza volumului foarte mare de evenimente juvenile, să anuleze toate cele 16 Campionate Europene de juniori din această vară (U16, U18 şi U20), dar şi deja celebrul stagiu internaţional de junioare de la Postojna (Slovenia). Printre competiţiile anulate se număra şi Campionatul European U18 de la Oradea.
Anularea acestor întreceri juvenile europene atrage şi următoarele decizii:

  • gazdele Campionatelor Europene de junior din 2020 ar trebui să fie prioritare anul viitor pentru organizarea competiţiei similare (aceeaşi categorie) în 2021, dacă doresc aceasta; în caz contrar, se va deschide o procedură nouă de candidatură la organizare, în toamna anului2020
  • fără promovare / retrogradare la nicio categorie de vârstă;
  • echipele participante la FIBA U19 World Cup 2021 se vor califica folosind actualul clasament FIBA World Ranking Youth Men presented by Nike;
  • se procedează similar şi pentru FIBA U19 Women ‘s World Cup 2021; înscrierile la toate Campionatele Europene de juniori de anul viitor se vor efectua normal;
  • Federaţiile naţionale vor înregistra echipe naţionale bazate pe valoarea sportiva a generaţiilor respective, dar şi în funcţie de situaţia economică; ulterior, se va desfăşura şi o tragere la sorţi pentru competiţiile din 2021.
  • Continua proiectele YDF
  • Referitor la finanţarea proiectelor FIBA

Europe Youth Development Fund (YDF), s-a decis continuarea acestora, în ciuda unor întârzieri cauzate de criza generată de pandemia Covid 19. Forul european va ţine evidenţa tuturor proiectelor aflate în derulare iar acestea vor fi incluse în harta-proiect FIBA Europe Post-Covid 19.
De asemenea, FIBA Europe Board a decis anularea Campionatelor Europene pentru ţările mici din vara acestui an, urmând ca în luna mai să se ia o decizie convenabilă tuturor participanţilor după o analiză în cadrul FIBA Europe Small Countries Commission.
2021: FIBA EuroBasket şi FIBA Women’s EuroBasket VS. Jocurile Olimpice
Pe de altă parte, în cadrul FIBA Europe Board de marţi s-a discutat şi despre cele două întreceri continentale de anul viitor – FIBA EuroBasket 2021 şi FIBA Women’s EuroBasket 2021, în contextul amânării Jocurilor Olimpice (n.n. – CIO a decis ca JO Tokyo 2020 să se desfăşoare în vara anului 2021). Preşedintele FlBA Europe a subliniat importanţa celor două competiţii majore în plan european şi a propus să fie evaluate cu atenţie toate opţiunile. O discuţie în acest sens va

avea loc mâine şi în cadrul FIBA Executive Committee, cu privire la posibilul impact din calendarul competiţional FlBA, înainte ca forul European să discute cu organizatorii şi să ia o decizie definitivă.
Turnee finale pentru cupele europene
Referitor la cele trei competiţii intercluburi derulate sub egida FIBA Europe, ediţia 20192020, şi care au fost suspendate până la finalul sezonului (EuroLeague Women, EuroCup Women si FIBA Europe Cup), FIBA Europe Board a convenit asupra faptului că singura opţiune disponibilă şi satisfăcătoare pentru închiderea acestora este organizarea unor turnee în septembrie/octombrie 2020 astfel: Final 4 în cadrul FIBA Europe Cup; Final 8 la EuroLeague Women; Final 8 în EuroCup

Women. O decizie finală în acest sens va fi anunţată, după consultări, în cadrul şedinţei din luna mai a FIBA Europe Board.
Nu în ultimul rând, conducerea forului continental a decis să amâne FIBA Europe General Assembly 2020, programată iniţial să se desfăşoare luna viitoare, în Vilnius, şedinţa urmând să fie reprogramată în toamnă, data urmând să fie stabilită în cadrul proximei întâlniri FIBA Europe Board.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...