AZI SE DECIDE VIITORUL SEZONULUI 2019-2020 ÎN LIGA I

Date:

Luni dimineaţa are loc o teleconferinţă organizată de Liga Profesionistă de Fotbal cu cele 14 cluburi din primul eşalon, plus AFAN. Niciun reprezentant al FRF nu a fost invitat la această discuţie. Cluburile profesioniste au fost înştiinţate de secretarul general Justin Ştefan să participe la această întrunire, titrează prosport.ro.
Care sunt variantele luate în calcul?

  1. Liga 1 va fi reluată la 13 iunie şi s-ar disputa în sistem de două partide pe săptămână până la terminarea campionatului. Ar fi varianta ideală ca acest campionat să se joace până la final. Campionatul s-ar termina la finalul lui iulie, iar noul campionat va începe imediat în august.
  2. Liga 1nu va fi reluată la 13 iunie, ci mai târziu. În acest caz, e posibil ca play-off-ul şi play-out-ul să se dispute în sistem turneu (două grupe de 3 echipe la playoff şi două grupe de 4 echipe în play-out). In această variantă, se vor juca apoi semifinale şi finale, plus meciuri pentru locul 5-6 sau 7-8). Toate partidele ar avea loc pe Arena Naţională. Marele impediment îl reprezintă redeschiderea hotelurilor, fiind multe echipe cantonate în acelaşi oraş. Dacă nu se va întâmpla asta şi această variantă cade!
  3. „Îngheţarea” campionatului, cu

păstrarea locului actual din campionat,
după modelul belgian care a luat o decizie în acest sens, spre stupoarea UEFA şi FIFA.
Oricare ar fi decizia luată de LPF are nevoie de votul Adunării Generale a FRF, care ar trebui convocat înainte de reluarea campionatului. Scopul LPF este de a lua pulsul cluburilor participante. De asemenea, e nevoie de o prelungire a contractelor pentru acei fotbalişti cărora le expiră angajamentele la 30 iunie, anunţă prosport.ro.
Play-off-ul este cel mai problematic pentru că trebuie anunţate la UEFA echipele care merg în cupele europene pînă pe 3 august. Play-out-ul, în schimb, poate continua liniştit.
Preşedintele României, Klaus lohannis, a declarat, luni, 6 aprilie, că „va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă”, din cauza pandemiei de coronavirus. Cea actuală, în care ne aflăm de la data de 16 martie 2020, va expira la mijlocul săptămânii următoare, şi va fi prelungită pentru o perioadă de încă 30 de zile.
In aceste noi condiţii, competiţiile sportive nu vor putea fi reluate. Astfel, campionatele de fotbal nu se vor relua la 16 mai, ci vor rămâne în continuare suspendate, iar oficialii din fotbal vor trebui să facă noi planuri cum ar putea să continue actualul sezon. Nu este exclus, dacă pandemia continuă, preşdintele să mai solicite încă 30 de zile de stare de urgenţă, informaţie care ar duce mai mutl ca sigur la varianta 3, îngheţarea campionatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...