PREŞEDINTELE FRF VORBEŞTE DESPRE RELUAREA LIGILOR NAŢIONALE

Date:

„Reluarea fotbalului va avea un impact major asupra societăţii. Ţinând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră şi de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al statului şi să contribuim la repornirea economiei. Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de euro, prin contribuţie directă la economia naţională (183 mil. euro), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. euro) şi beneficii sociale (53.8 mil euro).
Implicit, vom aduce, ca şi până acum, o contribuţie semnificativă la parcursul întregii societăţi, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată şi prin prisma valorilor sociale şi comunitare. Prin reluarea competiţiilor putem să contribuim la ieşirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom

permite spectatorilor să fie prezenţi pe stadioane”, precizează Răzvan Burleanu într-un comunicat de presă publicat, vineri, pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.
Răzvan Burleanu doreşte reluarea competiţiilor
cu număr redus de persoane implicate în organizare
La nivel naţional, FRF organizează 52 de competiţii de seniori, juniori, fotbal feminin, futsal şi fotbal de bază (grassroots). În România există peste 700.000 de mii de practicanţi ai fotbalului, iar aproape jumătate dintre aceştia o fac într-un mod organizat (jucători legitimaţi sau participanţi constanţi într-o competiţie fotbalistică).
„Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare şi cu un timp minim de implicare pentru acestea. De la responsabilii pentru buna desfăşurare a meciului, până la reprezentanţii media.
În acelaşi timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competiţiile noastre. Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiţi la reluarea competiţiilor. Odată fotbalul repornit vom reuşi să redăm societăţii o bucată din ceea ce înseamnă viaţa normală”, a adăugat preşedintele Răzvan Burleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...