Centrul Social Răcari, focar de COVID-19

Date:

De luni, 13 aprilie 2020, oraşul Răcari a intrat în lupta cu COVID-19. Duminică, 12 aprilie a fost confirmat primul caz de COVID-19 în Colacu, fiind vorba despre un bărbat. La o zi după, în satul Ghimpaţi, a fost confirmat cel de-al doilea caz COVID-19,la o bătrână imobilizată la pat.Nicio legătură între cele două cazuri. Însă, miercuri, lucrurile s-au schimbat radical la Răcari şi asta pentru că soţia bărbatului din Colacu-primul caz infectat cu coron-avirus, a fost testată şi depistată pozitiv însă femeia este angajată a Centrului de Asistenţă Medico-Socială Ghergani-Răcari şi a mers la serviciu până în data de 9 aprilie 2020. Imediat autorităţile au luat decizia testării tuturor bătrânilor din centru şi a personalului aflat la serviciu. Concret au fost efectuate 79 de teste din care 41 au fost confirmate pozitiv. Este vorba despre 32 de bătrâni care sunt asistaţi ai centrului şi 9 angajaţi. Restul au ieşit negativi. Izolarea în centru s-a realizat în data de 11.04.2020 în conformitate cu Ordonanta Militară 8/10.04.2020 şi totuşi Centrul Social de la Răcari a devenit focar COVID-19. Toate cele 41 de persoane sunt deja internate la Secţia Boli Infecţioase Târgovişte. Singura veste bună de până acum

este că niciunul dintre cei infectaţi nu are simp-tome.
Vineri, 17 aprilie 2020, două echipe ale DSP Dâmboviţa, s-au deplasat la domiciliul celorlaţi 28 de angajaţi ai centrului aflaţi in izolare pentru a recolta probe în vederea testării COVID-19. Sâmbătă seară, au sosit probele testării efectuate de DSP Dâmboviţa, în cursul zilei de vineri, la Răcari, pe un eşantion de 29 persoane aflate în izolare la domiciliu, au rezultat 7 teste pozitive. Şase sunt din rândul angajaţilor de Centrul de bătrâni Răcari : 4 din Ghimpaţi, 1 din Ghergani şi 1din Butimanu. Un rezultat pozitiv este din afara centrului, din Colacu, dascălul din sat. 17 rezultate sunt negative. Cinci rezultate au fost neconcludente, şi s-au repetat în cursul zilei de duminică. Persoanele pozitive sunt asimptomatice.
Marius Caraveţeanu: Rămâneţi acasă, evitaţi orice persoană! Păstraţi distanţă! Oricine poate fi pozitiv!
Edilul Marius Caraveţeanu aţinut să facă câteva precizări.
” Ancheta epidemiologică este în curs. As putea spune ca pacientul „0” nu poate fi catalogat „vector” ci un semnal de alarmă.Având în vedere absenţa simp-tomelor, nu aveam alte informaţii că virusul s-a instalat în localitatea noastră. Vector ar putea fi o persoana intratată în contact cu o persoană venită din zona roşie şi care nu a respectat izolarea.

PS: nu a fost internat nici o persoana provenind din Suceava!
PS1: accesul vizitatorilor a fost interzis din data de 2 Martie!
PS3: doamna doctor Marioara Carp nu este salariată centrului, nu este retribuită de către Primaria Racari! Acorda asistenţă medicală ca medic de familie către beneficiarii din centru!
PS4: rămâneţi acasă, evitaţi orice persoană! Păstraţi distanţă! Oricine poate fi pozitiv!”, a afirmat primarul Marius Caraveţeanu
Autorităţile vor analiza situaţia şi vor stabili ce măsuri vor lua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...