Măsurile de restricţii instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19 se menţin, populaţia trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi solidaritate

Date:

Având în vedere vehicularea în spaţiul public a unor propuneri referitoare la eventuale măsuri de relaxare a restricţiilor instituite pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus (COVID-19), Grupul de Comunicare Strategică a făcut o serie precizări care să lămurească cetăţenii

  1. Măsurile instituite până în acest moment de autorităţi îşi dovedesc eficienţa în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19) şi se impune respectarea strictă a acestora şi în perioada imediat următoare.
  2. Eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor nu sunt avute în vedere pentru perioada imediat următoare din raţiuni de securitate sanitară.
  3. Dezbaterile referitoare la ridicarea graduală a restricţiilor trebuie să ţină cont de evoluţia epidemiologică în fapt, precum şi de necesitatea prevenirii riscurilor referitoare la un alt val de infectare.
  4. Autorităţile fac permanent estimări asupra evoluţiei răspândirii virusului, care se bazează în primul rând pe comportamentul social

şi pe rata de conformare a cetăţenilor faţă de măsurile deja adoptate.

  1. În acest moment, dezbaterile publice referitoare la unele propuneri privind măsurile de relaxare a restricţiilor privesc iniţiative individuale, care nu au făcut obiectul analizelor sau deciziilor la nivelul forurilor autorizate. Astfel de propuneri vor fi discutate cu toţi factorii implicaţi în gestionarea situaţiei răspândirii noului coro-navirus (COVID-19), ţinând cont de toate riscurile şi de identificarea măsurilor care pot fi implementate pentru a garanta sănătatea cetăţenilor.
  2. În analiza referitoare la eventualele măsuri de relaxare a restricţiilor se va ţine cont de recomandările Comisiei Europene, precum şi de coordonarea cu celelalte state ale Uniunii Europene.
  3. În privinţa deciziilor referitoare la relaxarea măsurilor de restricţie, se va ţine cont de nevoia aplicării acestora tuturor categoriilor de cetăţeni. Astfel, va fi avută în vedere implementarea acelor soluţii prin care să beneficieze de aceste măsuri toate categoriile de persoane, în condiţii de siguranţă sanitară, fără a impune restricţii suplimentare anumitor categorii de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...