PSD acţionează din Parlament pentru sprijinirea medicilor, a populaţiei şi a economiei

Date:

În Camera Deputaţilor au fost votate iniţiativele PSD în trei domenii importante: acordarea pensiei de urmaş pentru personalul medical din prima linie; eliminarea dobânzii la dobândă la amânarea ratelor pentru firme şi populaţie şi extinderea măsurii şi la fermierii afectaţi de secetă, precum şi o serie de măsuri fiscale pentru firmele româneşti şi interzicerea exportului de buştean şi lemn rotund, pentru protejarea pădurilor: „Instituirea pensiei de urmaş pentru personalul medical căzut la datorie în lupta cu epi-demia.Este o lege cerută insistent de corpul medical şi răspunde unei nevoi sociale şi umane acute;bonifi-caţia de 500 de euro anunţată ca recompensă de Iohannis şi Guvernul său este o amăgire şi a fost respinsă categoric de medici. Pensia de urmaş este răspunsul corect…
Prevederile legii se aplică întreg personalului medical – medici, asistente, infirmiere, îngrijorătoare, personal auxiliar care participă la acţiunile medicale impotriva Covid-19, în mod individual sau colectiv.

Astfel:
Urmaşii cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din salariul pe care respectivele cadre medicale l-au avut la data decesului, care se actualizează potrivit legii.
În cazul în care nu există urmaşi, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş stabilită potrivit prevederilor anterioare.
Membrii familiilor cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului, ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu Covid 19, beneficiază gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de către acest minister.
Urmaşii personalului medical decedat ca urmare a participării la acţiuni medicale împotriva Covid-19 beneficiază de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate

sau coproprietate şi a impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietate sau coproprietate.
Corectarea OUG privind amânarea ratelor bancare
Se elimină dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit.Restanţierii – care sunt cei mai vulnerabili – beneficiează şi ei de amânarea ratelor.Firmele pot cere amânarea rambursării creditelor dacă li s-au diminuat veniturile cu 15% cauza crizei (în varianta Guvernului Orban era 25%).Producătorii agricoli ale căror culturi au fost afectate de secetă au posibilitatea amânării plăţilor la împrumuturile bancare, cu până la 18 luni.
Corectarea OUG privind unele măsuri fiscale pentru companii
Se extinde până la 25 octombrie termenul de plată pentru impozitul pe profit;
Se acordă o bonificaţie nediscrimi-natorie de 10% TUTUROR firmelor care achită la scadenţele normale

impozitul de profit – în varianta guvernului se făcea o discriminare – bonificaţia era de 5% pentru contribuabilii mari şi de 10% pentru cei mijlocii.
Interdicţia exportului de buşteni
Se interzice orice export extracomunitar de buşteni, timp de 10 ani, indiferent că e cu coajă ori fără sau lemn rotund. Interdicţia de aplică de la 1 Ianuarie 2021; Nerespectarea se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani sau cu amendă de 100.000 de lei; Practic, prevederile legii impun ca orice copac care se taie legal, să fie prelucrat în România, fapt care asigură locuri de muncă, salarii, taxe şi impozite…” a scris pe pagina sa de socializare, deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa joci la cazino

Inainte de a incepe sa joci sloturi video sau...

Izolații cu vată minerală de calitate: Ghid pentru eficiență și durabilitate

Izolarea termică a locuinței este esențială pentru asigurarea confortului...

ALERTĂ! La temperaturi mari recipientele din plastic elimină o substanță toxică

Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare...

A DOUA OPERAȚIE PENTRU DÂMBOVIȚEANUL OCTAVIAN POPESCU

În urmă cu două săptămâni, Mihai Stoica, președintele Consiliului...