SE CAUTĂ SOLUŢII PENTRU FINALIZAREA SEZOANELOR ÎN FOTBALUL ROMÂNESC

Date:

Conducerea Federaţiei Române de Fotbal, prin preşedintele Răzvan Burleanu, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, plus juristul Adrian Stângaciu şi Felix Grigore, şeful Departamentului Competiţii, i-a provocat pe reprezentanţii celor 18 cluburi din Liga 2 la o discuţie prin teleconferinţă despre cum ar putea continua competiţia după ce România va ieşi din starea de urgenţă decretată din cauza pandemiei COVID-19. Pe masă s-au pus două scenarii, cu menţiunea că măsurile de relaxare prevăzute după 15 mai mai trebuie să refere şi la reluarea antrenamentelor şi implicit a competiţiilor sportive. Aşadar, doar dacă autorităţile „dezgheaţă” inclusiv fotbalul, FRF-ul e pregătită să ţină cont de doleanţele competitoarelor.
Prima variantă: să se joace toate etapele rămase începând de la 6 iunie
În acest sens, dinspre Casa Fotbalului vor fi transmise tuturor cluburilor nişte „circulare”, ce prevăd două propuneri clare. Prima este pentru terminarea sezonului cu toate etapele rămase de jucat, 14 la număr. În acest caz,

Liga a 2-a s-ar relua pe 6 iunie şi s-ar încheia pe 25 iulie, cu runde intermediare programate în fiecare săptămână. Barajul de menţinere / promovare ar urma să se dispute într-o singură manşă, pe 29 iulie.
A doua variantă: sistem play-off / play-out cu start de la 13 iunie
Al doilea scenariu se bazează pe sistemul play-off / play-out cu mai puţine meciuri, câte şapte pentru cele opt cluburi care vor lupta pentru promovare şi câte nouă pentru cele zece echipe care vor avea ca obiectiv evitarea retrogradării. În acest caz, competiţia ar începe pe 13 iunie şi s-ar încheia pe 25 iulie. Barajul de menţinere / promovare în Liga 1 s-ar disputa, de asemenea, pe 29 iulie.
ASU Poli şi Pandurii au transmis că vor „îngheţarea” sezonului
Desigur, pe lângă acea circulară, cluburile de eşalon secund pot veni cu propria lor variantă de continuare sau „îngheţare” a sezonului. Reprezentanţii celor de la ASU Poli şi-au

făcut deja publică opţiunea pentru încheierea sezonului „după modelul Ţărilor de Jos”. Totuşi, în intervenţia sa la videoconferinţă, Marius Cociu, managerul sportiv al „alb-vio-leţilor” nu a vorbit pe şleau despre situaţia în care nu ar promova şi ar retrograda nimeni din Liga a 2-a.
Un alt club din Liga 2 care a solicitat îngheţarea sezonului, primul, de altfel, care a făcut acest lucru, este ultima clasată Pandurii Târgu Jiu. Gorjenii nu au făcut-o în scris, ci declarativ, prin conducătorii echipei.
UTA: „Ne dorim să jucăm toate cele 14 partide”
În ceea ce o priveşte pe UTA, liderul detaşat al Ligii 2, poziţia ei este cât se poate de clară. Vrea disputarea tuturor celor 14 etape rămase de jucat. Pe locul 2 e play-off-ul.
„Aşa cum am spus de la bun început, clubul nostru doreşte să se respecte criteriul sportiv când vine vorba despre promovare sau retrogradare. Asta înseamnă că ne dorim să mai jucăm toate cele 14 partide şi, conform primului plan expus de federaţie, acest lucru va fi posibil între perioada 6 iunie-25 iulie, cu intermediare săptămânale. Dacă, însă, se vor mai pre

lungi măsurile de prevenţie şi protecţie şi mai pierdem alte zile sau săptămâni, atunci vom fi de acord şi cu sistemul playoff/play-out, însă numai cu păstrarea punctelor acumulate până acum în campionat. De fapt, însuşi domnul Burleanu nea spus că nu se pot înjumătăţi punctele după modelul Ligii 1, fiindcă pur şi simplu regulile nu se pot schimba în timpul competiţiei. Aşadar, dacă nu avem de ales, o să acceptăm şi varianta play-offului. Oricum, depindem de Guvern,de planul autorităţilor, al experţilor în sănătate şi a rămas să mai avem o discuţie asemănătoare în jurul datei de 10 mai, când vom ştii şi rezultatul acelor circulare”, a declarat, pentru Sport Arad, Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „Bătrânei Doamne”.
Altfel, FRF-ul nu a venit cu niciun protocol de urmat în cazul în care antrenamentele şi competiţiile vor fi reluate după 16 mai. Poate e şi prematur să se ajungă la asta, din moment ce în spaţiul public s-a avansat un protocol pentru reluarea cursurilor la şcoli şi grădiniţe, iar mai apoi s-a decis prelungirea vacanţei forţate de pandemia de coronavirus până în luna septembrie. LPF a făcut-o, în schimb. Sursa: Sport Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Cum să te pregătești pentru venirea pe lume a primului copil

Venirea pe lume a primului copil este un moment...

Optimizarea SEO pentru bloguri. Cum să crești organic și să-ți monetizezi conținutul?

În anul 2024, pe măsură ce algoritmii motoarelor de...

Bărbat salvat de la moarte de către pompierii dâmbovițeni 

Un bărbat în vârstă de 70 de ani a...

Clipe de groază pentru un șofer 

Noaptea trecută, pompierii dâmbovițeni au fost solicitați să intervenim...